Om produsenten
Crystallum – Krystallklare viner fra Walker Bay.
Som tredje generasjons vinmakere i Finlayson familien, hoppet brødrene Peter Allen og Andrew virkelig etter Wirkola innenfor HemelenAarde.
Pappa Finlayson er selve pioneren for pinot noir i området, og guttene hadde store sko å fylle. Etter noen prøvehopp innom arkitekt & filosofi studier, stiftet brødrene Crystallum Wines i 2007 og produserte sin første vin på 100% Sauvignon Blanc. Fokuset nå er utelukkende på chardonnay og pinot noir, og vinene har oppnådd en høyere og høyere stjerne lokalt. Crystallum flyr nå også til 20 i stil internasjonalt.
Karakteristikk
Flott dyp ungdommelig burgunderrød. Nydelig duft av mørke -& røde bær, blomster, mineraler og hint av fatkrydder. I munnen er vinen fruktig og frisk og viser nyanser av blomster og jordbær. Fantatsisk tekstur og flotte taninner i en lang saftig avslutning. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, vilt eller kumelksoster.
Jordmonn
Fra fire vinmarker i Hemel en Aarde og en høytliggende vinmark i Elandskloof. Jordsmonnet er en blanding av skifer, leire og sand.
Område
Hemel-en-Aarde er et vinområde i Sør-Afrika som ligger i Walker Bay-regionen cirka 2-timer kjøring øst for Cape Town. Navnet Hemel-en-Aarde betyr "himmel på jord" på afrikaans, og området er kjent for sin vakre natur og ideelle klima for vindyrking. Vinmarkene i Hemel-en-Aarde ligger i dalene og på skråningene av fjellene, og de er preget av variert jordsmonn og mikroklimaer. Dette gir en unik karakter til vinene som produseres der. Området er spesielt kjent for sin produksjon av chardonnay og pinot noir.
Produksjonsmetode
Håndhøstet. 70% av druene avstilkes og presses, de resterende 30% går i gjæringskaret som hele drueklaser. Spontangjæring med skallkontakt over 4 uker. Vinen modner deretter på hovedsakelig brukte fat i 9 mnd. Tappes ufiltrert.
Druetyper
Pinot Noir 100%