Om produsenten
Crystallum – Krystallklare viner fra Walker Bay.
Som tredje generasjons vinmakere i Finlayson familien, hoppet brødrene Peter Allen og Andrew virkelig etter Wirkola innenfor HemelenAarde.
Pappa Finlayson er selve pioneren for pinot noir i området, og guttene hadde store sko å fylle. Etter noen prøvehopp innom arkitekt & filosofi studier, stiftet brødrene Crystallum Wines i 2007 og produserte sin første vin på 100% Sauvignon Blanc. Fokuset nå er utelukkende på chardonnay og pinot noir, og vinene har oppnådd en høyere og høyere stjerne lokalt. Crystallum flyr nå også til 20 i stil internasjonalt.
Karakteristikk
Flott og behagelig duft av sitrusfrukt, blomster og mineraler. I munnen er vinen elegant med flott fruktighet mot sitrus og fersken, god friskhet og struktur og flott lengde. Prøv sammen med retter av skalldyr, hvit fisk eller lyst kjøtt.
Jordmonn
Fra fem vinmarker i Overberg og Hemel-en-Aarde som er mellom 10-35 år gamle. Jordsmonnet er en miks av skifer og kalk, leire og sand. De ulike lokasjonene gir fin kompleksitet til vinen.
Produksjonsmetode
Hele drueklaser presses. Mosten overføres 228 og 500 liters fat for spontangjæring. 9 mnd modning på bunnfall uten omrøring i brukte franske fat på 500 liter. Vinen tappes ufiltrert.
Druetyper
Chardonnay 100%