Rødvin

Emidio Pepe Branella Montepulciano

Vinmonopolet 1 299,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Emidio Pepe

Om produsenten

Emidio Pepe – Håndverk på øverste nivå.

Emidio Pepe har av enkelte blitt omtalt som Italias Chateau Musar. Det er fullt forståelig da de hvert år holder igjen over halvparten av produksjonen, og har nå over 400.000 flasker liggende i sin lagringskjeller.

Bestefar Emidio etablerte vingården i 1964, og har brukt 50år på å få folk til å forstå at Montepulciano kan modnes. Druene dyrkes etter biodynamiske prinsipper i det tradisjonelle Pergola-systemet, og vinene gjærer naturlig i glaserte sementtanker. Den reduktive vinmakingen er med på å holde energien i vinen og ikke starte utviklingsprosessen ved å utsette mosten for oksygen.

Alle viner lagres i 2 år før den tappes på flaske for hånd, og viner som blir eldre enn 10år før salg blir dekantert over i en ny steril flaske. Slik unngår man nevneverdig bunnfall i flaskene, samt at noen av de reduktive aromaene forsvinner.

Emidio Pepe ønsker også å vise storheten i Trebbiano de Toscano, og har også de siste årene introdusert viner på druen pecorino. Dette er særegne viner med et høyt detaljfokus, og man kan lett forstå entusiasmen rundt disse eksklusive dråpene.

Jordmonn

Fra vinmark på 2 hektar plantet som Pergola i 1966. Vinmarken har sørøstlig eksponering, og er plantet med Selection massale 200m vest for vineriet. Toppen av vinmarken har blågrønn leire og den midterste del er svært sandholdig hvor man får druer med svært lav pH og fine tanniner.

Område

Abruzzo ligger sentralt i Italia, 2 timer øst for Roma og strekker seg nordover langs kysten mot Marche. Helt nord i Abruzzo i Torano Nuovo finner du Emidio Pepe. Det er middelhavsklima i området skapt av Adriaterhavet bare noen kilometer østover, og svale vinder fra Appenninene i vest gir nedkjøling gjennom en varm sommer.

Produksjonsmetode

Druene er håndhøstet og blir avstilket for hånd ved at to personer skubber druene frem og tilbake på toppen av et nett over et åpent gjæringskar. Dette separerer vekk stilkene og de hele bærene gjærer så naturlig i glassfiber belagte betongkar. Vinen modner på samme betongfat i 2 år før de tappes på flaske ufiltrert og modner videre på flaske før den slippes på markedet.

Druetyper

Montepulciano 100%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6399661
  • Vinmonopol16787001
  • LuktDuft av blomster, kirsebær og røde bær.
  • SmakSmak av steinfrukt, bær, oliven og mineraler.
  • FargeRød, lilla kant.
  • ProdusentEmidio Pepe
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Abruzzo
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av steinfrukt, bær, oliven og mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Montepulciano 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.