Om produsenten
Envinate - Wine yourself!
Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.
Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.
Karakteristikk
Duft av røde bær, kirsebær, tranebær og lett krydder. Smaken er saftig og frisk med rødfruktig kjerne, fine tanniner og en balansert, livlig avslutning. En ren og energisk rødvin med tydelig fruktdreven stil og elegant struktur.
Jordmonn
Fra 3 parseller i en enkeltvinmark plantet i 1992, ca 800 meter over havet. Jordsmonnet er kalkholdig med innslag av leire.
Område
Almansa er et høytliggende område sørøst i området Castilla la Mancha. Det er et område hovedsaklig fokusert rundt Garnacha Tintorera. Envinate har vinmarker rett ved byen Albacete i den sørøstre delen.
Produksjonsmetode
Naturlig gjæring i åpne gjæringskar over 7 dager med ca 40% hele drueklaser for Garnacha Tintoreira i betongtanker. Avstilking for Moravia og spontangjæring i brukte fat - disse druene kommer fra Manchuela. Vinen modner 8 måneder i 4500 liter betontank. Tappes ufiltrert med fornuftig mengder lav svovel tilsatt.
Druetyper
Alicante Bouschet 70%
, Moravia Agria 30%