Om produsenten
Envinate - Wine yourself!
Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.
Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.
Karakteristikk
Fort og elegant vin med innslag av røde hagebær og skogsbær. I munnen har vinen en fin struktur, god friskhet og modne, finkornede tanninet. Prøv sammen med det meste av rødt kjøtt, grillede grønnsaker eller til vilt.
Jordmonn
Fra en enkeltvinmark mellom 80-100år gammel på 350-450 meter over havet. Dette er normalt den siste vinmarken som innhøstet da vinmarken modner svært seint grunnet påvirkning fra Atlanterhavet.
Jordsmonnet er mørk gneis og kvarts med innslag jernholdig leire som er utypisk for området.
Område
Ribeira Sacra er et underområde i Galicia nord-vest i Spania. Området er spektakulært, og vinmarkene ligger i bratte skråninger langs elvene Mino og Sil.
Envinate sitt prosjekt i Ribeira Sacra er sterkt påvirket av Alfonso Torrente som er vokst opp i området, og Envinate setter søkelys på forskjellige viner under «Lousas» betegnelsen som oversettes direkte til skifer. Det er forskjellige varianter av skifer i området, men fellesbetegnelsen i vinmarkene er at det er hovedsakelig plantet mencia og alle vinmarkene er også co-plantet med små mengder av lokale druer som meranxao og garnacha tintorera.
Produksjonsmetode
Druene er håndplukket og gjærer naturlig som hele drueklaser i ett åpent gjæringskar. Vinen presses etter 25 dager og modner i 2 stk 500-liters fat og ett stk 228-liters fat i 10 måneder før den tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.
Druetyper
Alicante Bouschet 10%
, Mencia 90%