Om produsenten
Envinate - Wine yourself!
Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.
Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.
Karakteristikk
Superflott og delikat nese av mørke bær, anis, blomster, mineraler og krydder. Svært kompleks og forførende. Friskt anslag med solbær, røde og mørke bær, hint av urter og blomster med veldig flott munnfølelse, lang avslutning med flotte faste men modne tanniner.
Jordmonn
Fra 12 forskjellige parseller i Ribeira Sacra med en kombinasjon av skifer og granitt. Vinmarkene er mellom 15-60 år, og plantet mellom 400-600 meters høyde.
Produsjonsmetode
Gjæres som hele drueklaser i små, åpne gjæringskar og fottråkkes etter ca 3 ukers skallkontakt. Videre lagring på gamle fat i 9 måneder før den tappes ufiltrert.
Druetyper
Bastardo 7%
, Mencia 90%
, Mouraton (Alicante Bouschet) 3%