Rødvin

Envinate Lousas Vino de Aldea

Superflott og delikat nese av mørke bær, anis, blomster, mineraler og krydder. Svært kompleks og forførende. Friskt anslag med solbær, røde og mørke bær, hint av urter og blomster med veldig flott munnfølelse, lang avslutning med flotte faste men modne tanniner.

Spain

Vinmonopolet 289,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Smak
  • 10/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av røde bær, pepper og modne tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Bastardo 7% , Mencia 90% , Mouraton (Alicante Bouschet) 3%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5301783
  • Vinmonopolnr10906501
  • LuktLys rød.
  • SmakSmak av røde bær, pepper og modne tanniner.
  • FargeDuft av lyse og mørke bær.
  • ProdusentEnvinate
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Envinate

Om produsenten

Envinate - Wine yourself!

Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.

Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.

Karakteristikk

Superflott og delikat nese av mørke bær, anis, blomster, mineraler og krydder. Svært kompleks og forførende. Friskt anslag med solbær, røde og mørke bær, hint av urter og blomster med veldig flott munnfølelse, lang avslutning med flotte faste men modne tanniner.

Jordmonn

Fra 12 forskjellige parseller i Ribeira Sacra med en kombinasjon av skifer og granitt. Vinmarkene er mellom 15-60 år, og plantet mellom 400-600 meters høyde.

Produsjonsmetode

Gjæres som hele drueklaser i små, åpne gjæringskar og fottråkkes etter ca 3 ukers skallkontakt. Videre lagring på gamle fat i 9 måneder før den tappes ufiltrert.

Druetyper

Bastardo 7% , Mencia 90% , Mouraton (Alicante Bouschet) 3%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.