Om produsenten
Envinate - Wine yourself!
Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.
Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.
Karakteristikk
En aldeles nydelig vin med innslag av røde hager og blomster.
I munnen er vinen kompleks med et vektløst midtpart og god lengde med røde bær og fruktsødme. Prov sammen med retter av røst kjøtt, grillede elementer eller som en miditasjonsvin etter en times opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra en enkelt-parsell plantet på rundt 500 meter på forskjellige varianter av skiferholdig jordsmonn i underområdet Doade.
Vinmarken håndteres som økologisk og er sørvest-vendt med minimum 80 år gamle vinstokker.
Område
Ribeira Sacra er et underområde i Galicia nord-vest i Spania. Området er spektakulært, og vinmarkene ligger i bratte skråninger langs elvene Mino og Sil.
Envinate sitt prosjekt i Ribeira Sacra er sterkt påvirket av Alfonso Torrente som er vokst opp i området, og Envinate setter søkelys på forskjellige viner under «Lousas» betegnelsen som oversettes direkte til skifer. Det er forskjellige varianter av skifer i området, men fellesbetegnelsen i vinmarkene er at det er hovedsakelig plantet mencia og alle vinmarkene er også co-plantet med små mengder av lokale druer som meranxao og garnacha tintorera.
Produksjonsmetode
100% hele drueklaser som gjæres naturlig i åpne gjæringskar. Vinen gjærer med skall i rundt 21 dager før pressing, og modner videre i 11 måneder i ett gammelt 500-liters fat. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.
Total produksjon hvert år varierer fra 500-800 flasker.
Druetyper
Alicante Bouschet 5%
, Mencia 95%