Hvitvin

Envinate Palo Blanco

Flott vin med en klar mineralitet og god fruktkonsentrasjon. I munnen har vinen er vinen kompleks med et vektløst midtparti og super lengde. Gi gjerne vinen et opphold i karaffel og prøv sammen med det meste av sjømat eller retter av grillede grønnsaker og lyst kjøtt

Spain

Vinmonopolet 359,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 11/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden frukt og mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Listan (Palomino Fino) 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5279161
  • Vinmonopolnr10907101
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av moden frukt og mineraler.
  • FargeDuft av sitrus og moden frukt.
  • ProdusentEnvinate
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Envinate

Om produsenten

Envinate - Wine yourself!

Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.

Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.

Karakteristikk

Flott vin med en klar mineralitet og god fruktkonsentrasjon. I munnen har vinen er vinen kompleks med et vektløst midtparti og super lengde. Gi gjerne vinen et opphold i karaffel og prøv sammen med det meste av sjømat eller retter av grillede grønnsaker og lyst kjøtt

Jordmonn

Fra 5 individuelle parseller i samme enkeltvinmark bundet opp som "Cordon Trenzado", det klassiske oppbindingssystemet på Tenerife hvor vinplanene er flettet sammen. Vinstokkene er 80-120 år gamle.Vinstokkene er 600-1000 meter over havet på vulkansk jordsmonn med topplag av svart sand.

Område

Fra den nordvestlige siden av Tenerife nær La Orotava hvor jordsmonnet er vulkansk med noe topplag av svart sand fra vulkanutbrudd i 1909.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer presses som hele drueklaser direkte over i betongtanker. Her gjærer vinen naturlig ved høy temperatur på 32-33 grader. Vinen modner videre på to gamle 2500-liters Fordre i 10 måneder uten omrøring, og tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.

Druetyper

Listan (Palomino Fino) 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.