Om produsenten
Envinate - Wine yourself!
Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.
Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.
Karakteristikk
Flott vin med en klar mineralitet og god fruktkonsentrasjon. I munnen har vinen er vinen kompleks med et vektløst midtparti og super lengde. Gi gjerne vinen et opphold i karaffel og prøv sammen med det meste av sjømat eller retter av grillede grønnsaker og lyst kjøtt
Jordmonn
Fra 5 individuelle parseller i samme enkeltvinmark bundet opp som "Cordon Trenzado", det klassiske oppbindingssystemet på Tenerife hvor vinplanene er flettet sammen. Vinstokkene er 80-120 år gamle.Vinstokkene er 600-1000 meter over havet på vulkansk jordsmonn med topplag av svart sand.
Område
Fra den nordvestlige siden av Tenerife nær La Orotava hvor jordsmonnet er vulkansk med noe topplag av svart sand fra vulkanutbrudd i 1909.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer presses som hele drueklaser direkte over i betongtanker. Her gjærer vinen naturlig ved høy temperatur på 32-33 grader. Vinen modner videre på to gamle 2500-liters Fordre i 10 måneder uten omrøring, og tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.
Druetyper
Listan (Palomino Fino) 100%