Om produsenten
Envinate - Wine yourself!
Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.
Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.
Karakteristikk
Innsmigrende vin med innslag av røde bær, blomster og det vulkanske jordsmonnet. I munnen har vinen flott struktur kombinert med en moden rødfruktskarakter, og vil fungere best sammen med retter av lyst -& mørkt kjøtt og grillede elementer. Nytes best etter en times opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra 3 parseller i økologisk driftet vinmark på nordsiden av Tenerife i underappellasjonen DO Tacoronte-Acentejo. Her er jordsmonnet en miks av vulkansk, sand og med små lommer av leire. Vinstokkene er over 100 år gamle og er plantet 350-650m over havet
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som gjærer naturlig i betong med cirka 30% hele drueklaser. Vinen modner videre i gamle eikefat og tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.
Druetyper
Tinta Negra Mole 70%
, Listán Negro 30%