Produsent
Antonio Madeira
Om produsenten
Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra.
I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon
Karakteristikk
Kompleks og mineralsk duft med innslag av røde hagebær, steinfrukt og skogbunn. I
munnen er den strukturert med god frukt og modne tanniner og en mineralsk avslutning.
Nytes beste etter et langt opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra Antoni Madeira sin "Grand Cru" vinmark plantet på granitt rundt 1903.
Område
Det er et historisk sus over Dao, men et vanskelig regime over flere tiår har ikke
oppfordret til egentenking og muligheter for å gå egne veier når det gjelder
jordbruksproduksjon. Området er preget av store aktører som produserer vin på en lite
bærekraftig måte, og det er synd da det er gamle vinmarker med ypperlig jordsmonn i
det kuperte terrenget som kan produsere nydelig druekvalitet ved riktig behandling.
Antonio Madeira fokuserer på vinmarker fra Serra do Estrela som er den høyeste
fjellkjeden i Portugal.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som fottråkkes som hele drueklaser i åpne gjæringskar. Vinen
gjærer naturlig, og modner videre i brukte Stockingerfat på 500liter i 18 måneder før
den tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier. Ph 3,61, syre 5,8, VA 0,69, Fri
svovel mindre enn 15, sukker 0,6g. 1100 flasker produsert - 72 til Norge.
Druetyper
Baga 25%
, Jaen 60%
, Tinta Amarela 15%