Produsent
Antonio Madeira
Om produsenten
Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra.
I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon
Karakteristikk
Frisk og energisk hvitvin med innslag av hvite blomster og sitrusfrukt. Den er strukturert med et vektløst midtparti og en lang avslutning. Nytes best etter et lite opphold i karaffel sammen med salater, grønnsaker eller fisk og skalldyr
Jordmonn
En fieldblend av rundt 20 forskjellige druetyper fra forskjellige vinmarker plantet rundt 1990 som til sammen utgjør cirka 1500 liter vin. Jordsmonnet er granittholdig med innslag av sand fra fjellkjeden Serra do Estrela - omtalt som "The Grand Cru of Dao highlands"
Område
Det er et historisk sus over Dao, men et vanskelig regime over flere ti-år har ikke oppfordret til egentenking og muligheter for å gå egne veier når det gjelder jordbruksproduksjon. Området er preget av store aktører som produserer vin på en lite bærekraftig måte, og det er synd da det er gamle vinmarker med ypperlig jordsmonn i det kuperte terrenget som kan produsere nydelig druekvalitet ved riktig behandling. Antonio Madeira fokuserer på vinmarker fra Serra do Estrela som er den høyeste fjellkjeden i Portugal.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som avstilkes og ligger med skallkontakt i 24timer før druene presses. Vinen gjærer naturlig og modnes i 1 år på ståltanker. Ufiltrert og ikke tilsatt svovel.
Druetyper
Bical 30%
, Cerceal 20%
, Encruzado 50%