Produsent
Antonio Madeira
Om produsenten
Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra.
I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon
Karakteristikk
Svært flott vin med konsentrert frukt samtidig som den er svært elegant i munn. Vinen har god struktur, og vil fungere bra til retter av skalldyr eller hvit fisk. Kan også fungere som et alternativ til lyst kjøtt.
Jordmonn
20-30 forskjellige druetyper fra 10 forskjellige vinmarker som tilsammen utgjør 2000 liter vin.Jordsmonnet er granittholdig med innslag av sand fra fjellkjeden Serra do Estrela - omtalt som "The Grand Cru of Dao highlands"
Område
Det er et historisk sus over Dao, men et vanskelig regime over flere ti-år har ikke oppfordret til egentenking og muligheter for å gå egne veier når det gjelder jordbruksproduksjon. Området er preget av store aktører som produserer vin på en lite bærekraftig måte, og det er synd da det er gamle vinmarker med ypperlig jordsmonn i det kuperte terrenget som kan produsere nydelig druekvalitet ved riktig behandling. Antonio Madeira fokuserer på vinmarker fra Serra do Estrela som er den høyeste fjellkjeden i Portugal.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som avstilkes, og ligger med skallkontakt i 24timer før druene presses. Vinen gjærer naturlig på en kombinasjon av gamle 500-liters fat og ståltank over hele 10 måneder. Etter endt gjæring lagres vinen ytterligere i 12-15 måneder på 85% ståltank og 15% brukte, 500-liters franske fat. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier. 2600 flasker produsert.
Druetyper
Arinto 10%
, Bical 20%
, Cerceal 10%
, Fernão Pires 30%
, Síria (Doña Blanca) 30%