Rødvin

Antonio Madeira Vinhas Velhas Tinto

Frisk dyft av skogsbær og røde bær med innslag av skogbunn og mineraler. I munnen viser vinen en god struktur med en elegant avsluting av røde hagebær. Nytes best etter et opphold i karaffel.

Portugal

Vinmonopolet 359,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av steinfrukt og knuste bær.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Baga 40% , Jaen 30% , Tinta Amarela 30%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5610761
  • Vinmonopolnr12176401
  • LuktRød med lilla kant.
  • SmakSmak av steinfrukt og knuste bær.
  • FargeDuft av rød frukt, blomster og mineraler.
  • ProdusentAntonio Madeira
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Portugal
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Antonio Madeira

Om produsenten

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra.

I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon

Karakteristikk

Frisk dyft av skogsbær og røde bær med innslag av skogbunn og mineraler. I munnen viser vinen en god struktur med en elegant avsluting av røde hagebær. Nytes best etter et opphold i karaffel.

Jordmonn

Fra cirka 20 forskjellige vinmarker plantet på granittholdig jordsmonn og hvor alderen på vinstokkene er mellom 50 og 100 år gamle.

Område

Det er et historisk sus over Dao, men et vanskelig regime over flere ti-år har ikke oppfordret til egentenking og muligheter for å gå egne veier når det gjelder jordbruksproduksjon. Området er preget av store aktører som produserer vin på en lite bærekraftig måte, og det er synd da det er gamle vinmarker med ypperlig jordsmonn i det kuperte terrenget som kan produsere nydelig druekvalitet ved riktig behandling. Antonio Madeira fokuserer på vinmarker fra Serra do Estrela som er den høyeste fjellkjeden i Portugal.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som fottråkkes som hele drueklaser og gjærer naturlig i temperaturregulerte gjæringskar. Videre lagring og modning i 18 måneder på gamle franske eikefat.Vinentappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.Ph 3,66, Syre 5,95, VA 0,78, Fri svovel under 15mg/l, sukker 0,7g.10300 flasker produsert.

Druetyper

Baga 40% , Jaen 30% , Tinta Amarela 30%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.