Hvitvin
Marguet Coteaux Champenois Ambonnay Blanc
Ren og intens duft av sitron, eple, blomster, mandel og kritt. Smaken er presis, energisk og konsentrert med høy syre, kremet tekstur og lang, mineralsk avslutning.
Hvitvin
Ren og intens duft av sitron, eple, blomster, mandel og kritt. Smaken er presis, energisk og konsentrert med høy syre, kremet tekstur og lang, mineralsk avslutning.
Produktinformasjon
Marguet
Benoit Marguet er mannen bak disse vinøse og helt ekstraordinære Champagnene som drives fullt og helt på biodynamiske prinsipper med en unik presisjon og dybde.
Den historiske eiendommen som ligger i Ambonnay har historie tilbake til midten av 1800-tallet. Marguet har 8 hektar i Ambonnay og 1 hektar i Bouzy. Det var likevel først etter at Benoit tok over i 1999 og innførte et nytt regime- først i vinmarkene og så i kjelleren, at Champagne Marguet er å regnes i toppsjiktet.
Med økologisk og biodynamisk drift som ble fullt implementert i 2006 lager Marguet to herlige cuveer, flere cru- og 4 ulike lieux dits viner fra hovedsakelig Ambonnay. Vinmarkene har en imponerende gjennomsnittsalder på over 44 år som pløyes med familiens hester.
Druene vinifiseres kun med bruk av spontangjæring, og gjæres plott for plott i fat av ulik størrelse i 9 måneder. Vinene ligger så lang tid på bunnfall i flaske (3-10 år) og tappes uten dosage og enten uten tilsatt eller med ørsmå mengder sulfitt. I tillegg topper Benoit pyramiden med champagnen Sapience som slippes først etter ca 10 års lagring.
Ren og intens duft av sitron, eple, blomster, mandel og kritt. Smaken er presis, energisk og konsentrert med høy syre, kremet tekstur og lang, mineralsk avslutning.
Ambonnay Grand Cru pinot noir og chardonnay fra parsellene Les Crayeres, La Grande Ruelle, Le Parc, Les Aigremonts og Le Champ Muet. Parsellene er plantet mellom 1959 til 1984 med sør-østlig eksponering på kalkholdig jordsmonn toppet med leire og limestone.
Ambonnay er en av elegansens høyborger i Champagne og hvor rundt 80% av vinmarkene er plantet med pinot noir og resterende 20% med chardonnay. Jordsmonnet er kalkholdig med limestone og leire, en kombinasjon som er ganske unik for Ambonnay, og de beste vinmarkene er sørøst-vendt. Dette bidrar til noe lengre modning og mer eleganse i vinene.
Håndplukkede druer som presses direkte som hele drueklaser. Juicen gjærer naturlig på eikefat og modner videre på bunnfall i fat i 19 måneder. Vinen ble tappet ufiltrert med lave svovelverdier 29. januar 2024. 2000 flasker produsert - 12 stk til Norge.
Chardonnay 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.