Rødvin
Marguet Coteaux Champenois Ambonnay Rouge
Duft av røde bær, kirsebær, roser, tørkede urter og et lett krydderpreg. Smaken er presis og med saftig frukt, god syre og struktur.
Rødvin
Duft av røde bær, kirsebær, roser, tørkede urter og et lett krydderpreg. Smaken er presis og med saftig frukt, god syre og struktur.
Produktinformasjon
Marguet
Benoit Marguet er mannen bak disse vinøse og helt ekstraordinære Champagnene som drives fullt og helt på biodynamiske prinsipper med en unik presisjon og dybde.
Den historiske eiendommen som ligger i Ambonnay har historie tilbake til midten av 1800-tallet. Marguet har 8 hektar i Ambonnay og 1 hektar i Bouzy. Det var likevel først etter at Benoit tok over i 1999 og innførte et nytt regime- først i vinmarkene og så i kjelleren, at Champagne Marguet er å regnes i toppsjiktet.
Med økologisk og biodynamisk drift som ble fullt implementert i 2006 lager Marguet to herlige cuveer, flere cru- og 4 ulike lieux dits viner fra hovedsakelig Ambonnay. Vinmarkene har en imponerende gjennomsnittsalder på over 44 år som pløyes med familiens hester.
Druene vinifiseres kun med bruk av spontangjæring, og gjæres plott for plott i fat av ulik størrelse i 9 måneder. Vinene ligger så lang tid på bunnfall i flaske (3-10 år) og tappes uten dosage og enten uten tilsatt eller med ørsmå mengder sulfitt. I tillegg topper Benoit pyramiden med champagnen Sapience som slippes først etter ca 10 års lagring.
Duft av røde bær, kirsebær, roser, tørkede urter og et lett krydderpreg. Smaken er presis og med saftig frukt, god syre og struktur.
Kritt og mergel med høyt kalkinnhold og god drenering. Jordsmonnet bidrar til vinens lineære struktur, friske syre og mineralske energi.
Ambonnay er en Grand Cru-landsby på den sørlige siden av Montagne de Reims, kjent for sin Pinot Noir av eksepsjonell kvalitet. Den sørøstvendte eksponeringen og de kalkrike jordsmonnene gir viner med både struktur, kraft og eleganse
Druene kommer fra biodynamisk dyrkede vinmarker i Grand Cru Ambonnay. Høstet for hånd og spontangjæret med hele drueklaser i åpne kar. Ingen klaring, filtrering eller tilsatt sulfitt. Vinen modnes på brukte franske fat frem til tapping etter 16 måneder. 1600 flasker produsert - 12stk til Norge.
Pinot Noir 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.