Om produsenten
Benoit Marguet er mannen bak disse vinøse og helt ekstraordinære Champagnene som drives fullt og helt på biodynamiske prinsipper med en unik presisjon og dybde.
Den historiske eiendommen som ligger i Ambonnay har historie tilbake til midten av 1800-tallet. Marguet har 8 hektar i Ambonnay og 1 hektar i Bouzy. Det var likevel først etter at Benoit tok over i 1999 og innførte et nytt regime- først i vinmarkene og så i kjelleren, at Champagne Marguet er å regnes i toppsjiktet.
Med økologisk og biodynamisk drift som ble fullt implementert i 2006 lager Marguet to herlige cuveer, flere cru- og 4 ulike lieux dits viner fra hovedsakelig Ambonnay. Vinmarkene har en imponerende gjennomsnittsalder på over 44 år som pløyes med familiens hester.
Druene vinifiseres kun med bruk av spontangjæring, og gjæres plott for plott i fat av ulik størrelse i 9 måneder. Vinene ligger så lang tid på bunnfall i flaske (3-10 år) og tappes uten dosage og enten uten tilsatt eller med ørsmå mengder sulfitt. I tillegg topper Benoit pyramiden med champagnen Sapience som slippes først etter ca 10 års lagring.
Karakteristikk
Lys briljant ferskenfarget med fine små bobler. Ekstremt flott og intens nese med røde epler, fersken, bringebær, blå blomster, autolyse og kalkmineraler. Frisk fruktig og svært intens vin med fantatsisk dybde og finesse og flott mousse. Lang og delikat avslutning
Jordmonn
Les Saints Remy er en fantastisk vinmark beliggende vest i Ambonnay mot Biuzy Marken ble plantet i på 1970 tallet. Jordsmonnet består av topplag med leire over massiv kalk og tufa.
Område
Den grand cru klassifiserte landsbyen Ambonnay er berømt for å kanskje gi Champagnes aller beste Pinot Noir druer. Vinmarkene har en sør og sørøstlig soleksponering med tynn toppjord over det dype kalksteinslaget. Det er i dag ca 380 hektar beplantet i Ambonnay, med ca 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay. Vinen herfra gir distinkt mineralpreg og ofte fyldige viner.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, spontangjæret i gamle fat, modnet på lees i fatene i 9 mnd, tappet på flaske sommeren 2017, modnet på bunnfall i 30md mnd før degorgering uten dosage. Kun 2134 flasker produsert, total svovel 16 mg/l.
Druetyper
Pinot Noir 100%