Musserende

Marguet Shaman Rosé

Roséchampagne med stor finesse og bruk av høykvalitets pinot noir. Duften er derfor dominert av røde hagebær og blomster, og i munnen er vinen strukturert med behagelige bobler og lang ettersmak. Nytes best under feiring, som tørsteslukker eller til rene matretter uten for mye krydder. Totalt 19 mg/l So2.

France

Vinmonopolet 629,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av solmodne røde bær, sitrus og eple.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 59% , Pinot Noir 41%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5841481
  • Vinmonopolnr12691101
  • LuktLys rosa.
  • SmakSmak av solmodne røde bær, sitrus og eple.
  • FargeDuft av røde bær, sitrus og mineraler.
  • ProdusentMarguet
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Marguet

Om produsenten

Benoit Marguet er mannen bak disse vinøse og helt ekstraordinære Champagnene som drives fullt og helt på biodynamiske prinsipper med en unik presisjon og dybde.

Den historiske eiendommen som ligger i Ambonnay har historie tilbake til midten av 1800-tallet. Marguet har 8 hektar i Ambonnay og 1 hektar i Bouzy. Det var likevel først etter at Benoit tok over i 1999 og innførte et nytt regime- først i vinmarkene og så i kjelleren, at Champagne Marguet er å regnes i toppsjiktet.

Med økologisk og biodynamisk drift som ble fullt implementert i 2006 lager Marguet to herlige cuveer, flere cru- og 4 ulike lieux dits viner fra hovedsakelig Ambonnay. Vinmarkene har en imponerende gjennomsnittsalder på over 44 år som pløyes med familiens hester.

Druene vinifiseres kun med bruk av spontangjæring, og gjæres plott for plott i fat av ulik størrelse i 9 måneder. Vinene ligger så lang tid på bunnfall i flaske (3-10 år) og tappes uten dosage og enten uten tilsatt eller med ørsmå mengder sulfitt. I tillegg topper Benoit pyramiden med champagnen Sapience som slippes først etter ca 10 års lagring.

Karakteristikk

Roséchampagne med stor finesse og bruk av høykvalitets pinot noir. Duften er derfor dominert av røde hagebær og blomster, og i munnen er vinen strukturert med behagelige bobler og lang ettersmak. Nytes best under feiring, som tørsteslukker eller til rene matretter uten for mye krydder. Totalt 19 mg/l So2.

Jordmonn

Pinot noir fra kalkholdig jordsmonn i Ambonnay og chardonnay fra kalkholdig jordsmonn i Bouzy

Område

Den grand cru klassifiserte landsbyen Ambonnay er berømt for å kanskje gi Champagnes aller beste Pinot Noir druer. Vinmarkene har en sør og sørøstlig soleksponering med tynn toppjord over det dype kalksteinslaget. Det er i dag ca 380 hektar beplantet i Ambonnay, med ca 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay. Vinen herfra gir distinkt mineralpreg og ofte fyldige viner.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig, annengangs gjæring på flaske, 20 måneder på bunnfall, ingen dosage

Druetyper

Chardonnay 59% , Pinot Noir 41%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.