Om produsenten
Benoit Marguet er mannen bak disse vinøse og helt ekstraordinære Champagnene som drives fullt og helt på biodynamiske prinsipper med en unik presisjon og dybde.
Den historiske eiendommen som ligger i Ambonnay har historie tilbake til midten av 1800-tallet. Marguet har 8 hektar i Ambonnay og 1 hektar i Bouzy. Det var likevel først etter at Benoit tok over i 1999 og innførte et nytt regime- først i vinmarkene og så i kjelleren, at Champagne Marguet er å regnes i toppsjiktet.
Med økologisk og biodynamisk drift som ble fullt implementert i 2006 lager Marguet to herlige cuveer, flere cru- og 4 ulike lieux dits viner fra hovedsakelig Ambonnay. Vinmarkene har en imponerende gjennomsnittsalder på over 44 år som pløyes med familiens hester.
Druene vinifiseres kun med bruk av spontangjæring, og gjæres plott for plott i fat av ulik størrelse i 9 måneder. Vinene ligger så lang tid på bunnfall i flaske (3-10 år) og tappes uten dosage og enten uten tilsatt eller med ørsmå mengder sulfitt. I tillegg topper Benoit pyramiden med champagnen Sapience som slippes først etter ca 10 års lagring.
Karakteristikk
Duft av sitronskall, hvite blomster og kritt leder an mot en stram, saltpreget og energisk munnfølelse. Dette er ren Grand Cru-karakter med lang, kalkdrevet avslutning – perfekt til østers, kamskjell eller hvit fisk.
Jordmonn
Fra rent kalkholdig jordsmonn i vinmark eid av Hugues Godmé.
Område
Verzenay er en Grand Cru-landsby i hjertet av Montagne de Reims, kjent for sine bratte kalkholdige skråninger vendt mot nord og øst. Området gir stramme, mineralske og presise Pinot Noir-viner, med markant syre og struktur. Den kjølige eksponeringen gjør at frukten modner langsomt, noe som gir viner med fokusert aroma, finesse og lagringsdybde. Vinmarkene her er blant de mest anerkjente i regionen, og Verzenay regnes sammen med nabobyen Verzy som selve referansen for klassisk, kjølig Montagne de Reims-Pinot Noir brukt i mange av Champagnes toppcuvéer.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, spontangjæret i fat, modnet på lees i gamle fat i 9 måneder. , modnet på bunnfall i nesten 4 år før degorgering. Brut Nature. 1643 flasker produsert - 30 flasker til Norge.
Druetyper
Pinot Noir 100%