Hvitvin

Matassa Blanc

Briljant gyllengul farge. På duft har den en flott delikat aroma av blomster, fesrken, gulefrukter, sitrus og ikke minst mineraler. I munnen en den frisk og aromatisk smak avsitrusfrukter, gule frukter flott florale elementer med hint av anis og tydelig mineraler iavslutningen. Intens og svært flott vin med fantastisk munnfølelse og stor lengde.Server vinen gjerne med sjømat og skalldyr, til retter av fisk eller med lyst kjøtt. Taklergrønne elementer svært godt.

France

Vinmonopolet 429,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av sitrus og mineraler med en frisk avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache Blanc 70% , Macabeo 30%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6030456
  • Vinmonopol13814801
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av sitrus og mineraler med en frisk avslutning.
  • FargeDuft av sitrus og blomster.
  • ProdusentDom. Matassa
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Roussillon , Côtes du Roussillon
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. Matassa

Om produsenten

Domaine Matassa ble etablert i 2002 av Tom Lubbe, Nathalie Gauby og Sam Harrop.

Etter ervervelsen av vinmarken Clos Matassa på 5-600 meters høyde i Fenouillèdes åsene har ytterligere parseller med gamle vinstokker i fjellsidene blitt kjøpt opp. I dag dyrkes det 14 hektar med bush vines, halvparten situert i fjellene i Coteaux des Fenouillèdes mens halvparten ligger rundt den lille landsbyen Calce på 150-300 meters høyde. Mesteparten av vinstokkene er gamle (60-120 år) og lavtytende (gjennomsnittlig avkastning på 14 hl/ha!!).

Hovedsakelig Catalanske sorter blir dyrket Carignan, Grenache (for det meste Lladonner Pelut), Macabeu, Grenache Gris, Muscat d'Alexandrie og Muscat de Petits-Grains. De yngre stokkene (25 -35 år) inkluderer Mourvedre, Cabernet Sauvignon og Viognier. Biodynamiske metoder brukes med minimal intervensjon i kjelleren.

Karakteristikk

Briljant gyllengul farge. På duft har den en flott delikat aroma av blomster, fesrken, gulefrukter, sitrus og ikke minst mineraler. I munnen en den frisk og aromatisk smak avsitrusfrukter, gule frukter flott florale elementer med hint av anis og tydelig mineraler iavslutningen. Intens og svært flott vin med fantastisk munnfølelse og stor lengde.Server vinen gjerne med sjømat og skalldyr, til retter av fisk eller med lyst kjøtt. Taklergrønne elementer svært godt.

Jordmonn

Matassa Blanc er domainets toppvin laget på 80-100år gamle bush vines og kommer fra Clos Matassa. Jordsmonnet består av jernholdig skifer (schist) undersvært tynn toppjord omkranset av garrigues.

Produksjonsmetode

Manuell høsting, spontangjæret i brukte fat, lagring 18 md i 500 l og 2000 l brukte fat.

Druetyper

Grenache Blanc 70% , Macabeo 30%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.