Rødvin

Matassa El Carner

Flott vin med med god struktur og aromaer av blomster og røde hagebær.Passer til det meste, og nytes best lett avkjølt etter en times opphold i karaffel.

France

Vinmonopolet 409,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Lyst kjøtt
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fruktig frisk stil med god fruktighet. Lang ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache Gris 70% , Macabeo 30%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5063490
  • Vinmonopol10035501
  • LuktLys rødrosa.
  • SmakFruktig frisk stil med god fruktighet. Lang ettersmak.
  • FargeDuft av røde bær, urter, fersken og mineraler.
  • ProdusentDom. Matassa
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Roussillon , Côtes du Roussillon
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. Matassa

Om produsenten

Domaine Matassa ble etablert i 2002 av Tom Lubbe, Nathalie Gauby og Sam Harrop.

Etter ervervelsen av vinmarken Clos Matassa på 5-600 meters høyde i Fenouillèdes åsene har ytterligere parseller med gamle vinstokker i fjellsidene blitt kjøpt opp. I dag dyrkes det 14 hektar med bush vines, halvparten situert i fjellene i Coteaux des Fenouillèdes mens halvparten ligger rundt den lille landsbyen Calce på 150-300 meters høyde. Mesteparten av vinstokkene er gamle (60-120 år) og lavtytende (gjennomsnittlig avkastning på 14 hl/ha!!).

Hovedsakelig Catalanske sorter blir dyrket Carignan, Grenache (for det meste Lladonner Pelut), Macabeu, Grenache Gris, Muscat d'Alexandrie og Muscat de Petits-Grains. De yngre stokkene (25 -35 år) inkluderer Mourvedre, Cabernet Sauvignon og Viognier. Biodynamiske metoder brukes med minimal intervensjon i kjelleren.

Karakteristikk

Flott vin med med god struktur og aromaer av blomster og røde hagebær.Passer til det meste, og nytes best lett avkjølt etter en times opphold i karaffel.

Jordmonn

Fra 115 år gamle stokker plantet som bush vines fra en vinmark på 0,5 hektar.Jordsmonnet består av en miks av kalk, leire og skifer der markene er omgitt avgarrigue. Klimaet er påvirket av både nærheten til Middelhavet og Pyreneene.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer som gjøres naturlig med skallkontakt i 1 mnd i amfora på 1000 liter. Videre modning på samme amfora før vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel.

Druetyper

Grenache Gris 70% , Macabeo 30%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.