Hvitvin

Matassa Olla Blanc

France

Vinmonopolet 299,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sitrusfrukt, druer og kalkmineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Macabeo 20% , Muscat Blanc 20% , Muscat of Alexandria 60%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10%
  • Syre 0.48 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr4455432
  • Vinmonopol3597201
  • LuktKlar lys oransje.
  • SmakSitrusfrukt, druer og kalkmineraler.
  • FargeAroma av blomster, drue, grapefrukt og sitrus.
  • ProdusentDom. Matassa
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Roussillon , Côtes du Roussillon
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. Matassa

Om produsenten

Domaine Matassa ble etablert i 2002 av Tom Lubbe, Nathalie Gauby og Sam Harrop.

Etter ervervelsen av vinmarken Clos Matassa på 5-600 meters høyde i Fenouillèdes åsene har ytterligere parseller med gamle vinstokker i fjellsidene blitt kjøpt opp. I dag dyrkes det 14 hektar med bush vines, halvparten situert i fjellene i Coteaux des Fenouillèdes mens halvparten ligger rundt den lille landsbyen Calce på 150-300 meters høyde. Mesteparten av vinstokkene er gamle (60-120 år) og lavtytende (gjennomsnittlig avkastning på 14 hl/ha!!).

Hovedsakelig Catalanske sorter blir dyrket Carignan, Grenache (for det meste Lladonner Pelut), Macabeu, Grenache Gris, Muscat d'Alexandrie og Muscat de Petits-Grains. De yngre stokkene (25 -35 år) inkluderer Mourvedre, Cabernet Sauvignon og Viognier. Biodynamiske metoder brukes med minimal intervensjon i kjelleren.

Jordmonn

Jordsmonnet i Baixas delen av Calce består av kalkholdig leire med høyt innhold av jern. Stokkene er alle bush vines og vinmarkene er omkranset av garrigues.

Produksjonsmetode

Hele drueklaser plukket i midten av august spontangjæres med skallmaserasjon i betong i 810 dager. Videre modning i betong i 5 mnd før den tappes ufiltrert uten tilsatt svovel i.

Druetyper

Macabeo 20% , Muscat Blanc 20% , Muscat of Alexandria 60%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.