Om produsenten
Domaine Matassa ble etablert i 2002 av Tom Lubbe, Nathalie Gauby og Sam Harrop.
Etter ervervelsen av vinmarken Clos Matassa på 5-600 meters høyde i Fenouillèdes åsene har ytterligere parseller med gamle vinstokker i fjellsidene blitt kjøpt opp. I dag dyrkes det 14 hektar med bush vines, halvparten situert i fjellene i Coteaux des Fenouillèdes mens halvparten ligger rundt den lille landsbyen Calce på 150-300 meters høyde. Mesteparten av vinstokkene er gamle (60-120 år) og lavtytende (gjennomsnittlig avkastning på 14 hl/ha!!).
Hovedsakelig Catalanske sorter blir dyrket Carignan, Grenache (for det meste Lladonner Pelut), Macabeu, Grenache Gris, Muscat d'Alexandrie og Muscat de Petits-Grains. De yngre stokkene (25 -35 år) inkluderer Mourvedre, Cabernet Sauvignon og Viognier. Biodynamiske metoder brukes med minimal intervensjon i kjelleren.
Karakteristikk
En svært elegant og flott vin fra Roussillon med fersken, appelsinskall og lyse bær,blomster, krydder og mineraltoner i nesen. Kompleks og svært delikat. I munnen er densømløs med flott bærpreg, saftig stil med flott rødbærsfrukt, tydelig mineralpreg oglang kompleks ettersmak. Super til de lyse kjøttretter. En vin som drikker godt i dagmen som absolutt vil vinne på ytterligere lagring. Server gjerne rundt 1516grader.
Jordmonn
Jordsmonnet består av hovedsaklig av mergel med ulike eksponeringer i terrasser der markene er omgitt av garrigue. Klimaet er påvirket av både nærheten til Middelhavet og Pyreneene.
Produksjonsmetode
100 år gamle stokker, hele klaser spontangjæret i store fat, lagring i 18 md. i brukte fat, ufiltrert, usvovlet.