Rødvin

Matassa Rouge

En svært elegant og flott vin fra Roussillon med fersken, appelsinskall og lyse bær,blomster, krydder og mineraltoner i nesen. Kompleks og svært delikat. I munnen er densømløs med flott bærpreg, saftig stil med flott rødbærsfrukt, tydelig mineralpreg oglang kompleks ettersmak. Super til de lyse kjøttretter. En vin som drikker godt i dagmen som absolutt vil vinne på ytterligere lagring. Server gjerne rundt 1516grader.

France

Vinmonopolet 429,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av villbær med god friskhet.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Carignan 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6030142
  • Vinmonopolnr13814701
  • LuktRød.
  • SmakSmak av villbær med god friskhet.
  • FargeDuft av knuste bær og blomster.
  • ProdusentDom. Matassa
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. Matassa

Om produsenten

Domaine Matassa ble etablert i 2002 av Tom Lubbe, Nathalie Gauby og Sam Harrop.

Etter ervervelsen av vinmarken Clos Matassa på 5-600 meters høyde i Fenouillèdes åsene har ytterligere parseller med gamle vinstokker i fjellsidene blitt kjøpt opp. I dag dyrkes det 14 hektar med bush vines, halvparten situert i fjellene i Coteaux des Fenouillèdes mens halvparten ligger rundt den lille landsbyen Calce på 150-300 meters høyde. Mesteparten av vinstokkene er gamle (60-120 år) og lavtytende (gjennomsnittlig avkastning på 14 hl/ha!!).

Hovedsakelig Catalanske sorter blir dyrket Carignan, Grenache (for det meste Lladonner Pelut), Macabeu, Grenache Gris, Muscat d'Alexandrie og Muscat de Petits-Grains. De yngre stokkene (25 -35 år) inkluderer Mourvedre, Cabernet Sauvignon og Viognier. Biodynamiske metoder brukes med minimal intervensjon i kjelleren.

Karakteristikk

En svært elegant og flott vin fra Roussillon med fersken, appelsinskall og lyse bær,blomster, krydder og mineraltoner i nesen. Kompleks og svært delikat. I munnen er densømløs med flott bærpreg, saftig stil med flott rødbærsfrukt, tydelig mineralpreg oglang kompleks ettersmak. Super til de lyse kjøttretter. En vin som drikker godt i dagmen som absolutt vil vinne på ytterligere lagring. Server gjerne rundt 1516grader.

Jordmonn

Jordsmonnet består av hovedsaklig av mergel med ulike eksponeringer i terrasser der markene er omgitt av garrigue. Klimaet er påvirket av både nærheten til Middelhavet og Pyreneene.

Produsjonsmetode

100 år gamle stokker, hele klaser spontangjæret i store fat, lagring i 18 md. i brukte fat, ufiltrert, usvovlet.

Druetyper

Carignan 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.