Hvitvin
Matassa Rufo blanc
Fokusert og kompleks vin med tydelig mineralitet toner av anis, urter og eple. I munnen er vinen saftig med god struktur og tørr avslutning.
France , Languedoc-Roussillon
Hvitvin
Fokusert og kompleks vin med tydelig mineralitet toner av anis, urter og eple. I munnen er vinen saftig med god struktur og tørr avslutning.
France , Languedoc-Roussillon
Produktinformasjon
Dom. Matassa
Domaine Matassa ble etablert i 2002 av Tom Lubbe, Nathalie Gauby og Sam Harrop.
Etter ervervelsen av vinmarken Clos Matassa på 5-600 meters høyde i Fenouillèdes åsene har ytterligere parseller med gamle vinstokker i fjellsidene blitt kjøpt opp. I dag dyrkes det 14 hektar med bush vines, halvparten situert i fjellene i Coteaux des Fenouillèdes mens halvparten ligger rundt den lille landsbyen Calce på 150-300 meters høyde. Mesteparten av vinstokkene er gamle (60-120 år) og lavtytende (gjennomsnittlig avkastning på 14 hl/ha!!).
Hovedsakelig Catalanske sorter blir dyrket Carignan, Grenache (for det meste Lladonner Pelut), Macabeu, Grenache Gris, Muscat d'Alexandrie og Muscat de Petits-Grains. De yngre stokkene (25 -35 år) inkluderer Mourvedre, Cabernet Sauvignon og Viognier. Biodynamiske metoder brukes med minimal intervensjon i kjelleren.
Fokusert og kompleks vin med tydelig mineralitet toner av anis, urter og eple. I munnen er vinen saftig med god struktur og tørr avslutning.
Fra kalkholdig jordsmonn på cirka 400 meters høyde.
Roussillon ligger i det sørligste hjørnet av Frankrike, mellom Middelhavet og Pyreneene. Området har et varmt, tørt middelhavsklima med mye sol og kraftig vind, noe som gir svært gode forhold for økologisk og biodynamisk dyrking. Mange vinmarker ligger i høyden, opptil 600 moh, og dyrkes ofte med gamle vinstokker og lav avkastning. Regionen er særlig preget av småskalaprodusenter og naturvinsmakere, som ser på Roussillon som et av de mest uttrykksfulle terroirene i Sør-Frankrike.
Halvparten av druene presses direkte og resterende halvpart starter spontangjæringen med skallkontakt i noen få dager. Gjæring og modning i en kombinasjon av betong og gamle fat i 9 måneder før vinen tappes uten tilsatt sulfitt.
Macabeo 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.