Om produsenten
Domaine Matassa ble etablert i 2002 av Tom Lubbe, Nathalie Gauby og Sam Harrop.
Etter ervervelsen av vinmarken Clos Matassa på 5-600 meters høyde i Fenouillèdes åsene har ytterligere parseller med gamle vinstokker i fjellsidene blitt kjøpt opp. I dag dyrkes det 14 hektar med bush vines, halvparten situert i fjellene i Coteaux des Fenouillèdes mens halvparten ligger rundt den lille landsbyen Calce på 150-300 meters høyde. Mesteparten av vinstokkene er gamle (60-120 år) og lavtytende (gjennomsnittlig avkastning på 14 hl/ha!!).
Hovedsakelig Catalanske sorter blir dyrket Carignan, Grenache (for det meste Lladonner Pelut), Macabeu, Grenache Gris, Muscat d'Alexandrie og Muscat de Petits-Grains. De yngre stokkene (25 -35 år) inkluderer Mourvedre, Cabernet Sauvignon og Viognier. Biodynamiske metoder brukes med minimal intervensjon i kjelleren.
Karakteristikk
Flott aromatisk duft av blomster, fersken og skogsbær med innslag av krydder i munnen. Vinen er fruktig med fin struktur av hagebær og nytes best lett avkjølt som tørsteslukker eller til det meste av fingermat og grillede elementer.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som co-fermenteres og presses etter 6-dagers skallkontakt. Vinen modnes i 7 måneder før den tappes ufiltrert uten tilsatt sulfitt. Vinen er tidligere kjent som Brutal, men skiftet navn i årgang 2023 til Tommy Ferriol, grunnleggeren og forgjengeren til eiendommen hvor Tom Lubbe nå produserer vin.
Druetyper
Syrah 60%
, Muscat a Petit Grains 40%