Musserende

Ismael Gozalo Afinador de Estrellas

Spain

Vinmonopolet 330,30 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Lyst kjøtt
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 11/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av markjordbær og fersken.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Rufete 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.7 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5277322
  • Vinmonopol10966201
  • LuktLys rød.
  • SmakSmak av markjordbær og fersken.
  • FargeDuft av røde bær og blomster.
  • ProdusentMicroBio Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Castilla y León
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgTilleggsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

MicroBio Wines

Om produsenten

Ismael Gozalo er en av Spanias mest interessante produsenter og han skaper magi først og fremst med den kjente druen verdeljo og den ukjente druen Rufete.

Ismael jobber med svært gamle vinstokker hvor gjennomsnittsalderen er cirka 180 år og i kombinasjon med det sandholdige jordsmonnet er derfor de fleste vinstokkene upodete da vinlusen historisk aldri fikk fotfeste i område.Ismael produserer svært mange forskjellige viner i små kvanta og kaller derfor sitt vineri for MicroBio Wines og selve vineriet er en bygning med underjordisk kjeller bygget på 1100-tallet.

Forskjellige beholdere og teknikker blir brukt i både gjæring -& lagringsprosessen og resultatet blir derfor viner med særegenhet og unike smaksopplevelser. Vinene er ufiltrerte og produseres uten tilsatt svovel så langt årgangen tillater dette, og druene kommer utelukkende fra økologisk driftede vinmarker.

Jordmonn

Fra en 1,16 hektar vinmark plantet på komprimert granitt og noe skifer i 1951. Vinmarken ligger i Miranda del Castanar i Salamanca, 2 timer vest for Nieva. Totalt i Spania er det plantet 75 hektar med Rufete.

Område

Castilla y Léon strekker seg over et stort område nord for Madrid. Om sommeren er det svært varmt, men høytliggende vinmarker hjelper vinstokkene gjennom den lange vekstsesongen. MicroBio Wines har sitt vineri i Nieva, ca 45 minutter nordvest for Segovia.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer fra gamle vinstokker. Druene gjærer naturlig på ståltank, og omstikkes 3 ganger under alkoholgjæringen for å kvitte seg med uønskede sedimenter og døde gjærceller som kan skape bakterielle problemer senere. Juicen tappes på flaske når den har cirka 18 gram restsukker, og fullfører dermed gjæringen på flaske. Vinen er da gjæret helt tørr, og den resterende alkoholgjæringen har skapt bobler i vinen. Dette er Pétillant Naturel også kjent som PetNat. De naturlige boblene gjør at vinen er beskyttet mot oksidasjon, så tilsatt svovel er ikke nødvendig.

Druetyper

Rufete 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.