Om produsenten
Ismael Gozalo er en av Spanias mest interessante produsenter og han skaper magi først og fremst med den kjente druen verdeljo og den ukjente druen Rufete.
Ismael jobber med svært gamle vinstokker hvor gjennomsnittsalderen er cirka 180 år og i kombinasjon med det sandholdige jordsmonnet er derfor de fleste vinstokkene upodete da vinlusen historisk aldri fikk fotfeste i område.Ismael produserer svært mange forskjellige viner i små kvanta og kaller derfor sitt vineri for MicroBio Wines og selve vineriet er en bygning med underjordisk kjeller bygget på 1100-tallet.
Forskjellige beholdere og teknikker blir brukt i både gjæring -& lagringsprosessen og resultatet blir derfor viner med særegenhet og unike smaksopplevelser. Vinene er ufiltrerte og produseres uten tilsatt svovel så langt årgangen tillater dette, og druene kommer utelukkende fra økologisk driftede vinmarker.
Karakteristikk
Kraftig vin på nese med høy modenhet og et flott utviklet preg av flor. I munnen er vinen svært frisk med høy intensitet og god fruktsødme. Vinen har en god lengde og vil fungere svært bra sammen med asiatisk inspirerte retter, rød fisk og grillede elementer. Nytes best ved 14-16 grader.
Jordmonn
EvoLucion v2 er basert på årgang 2011 med noe 2010 og 2012 blandet inn, og kommer fra den samme vinmarken som er plantet på sandholdig jordsmonn rundt 1842. Vinplantene er på original rotstokk.
Område
Castilla y Léon strekker seg over et stort område nord for Madrid.Om sommeren er det svært varmt, men høytliggende vinmarker hjelper vinstokkkene igjennom den lange vekstsesongen. MicroBio Wines har sitt vineri i Nieva, ca 45 minutter nordvest for Segovia.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer med høy modning som gjærer naturlig og lagres på 600-liters fat som kun fylles opp med 500 liter. Vinen oppnår en alkohol på 15%, men med årene forsvinner mye av denne alkoholen og vinen er tappet med 13,5%. Vinen legger under flor i 10 år før den tappes. 950 flasker produsert hvorav 360 kommer til Norge.