Hvitvin

Ismael Gozalo Fragil

Flott frukt med innslag ev epler, moden sitrus og blomster. I munnen er vinen energisk med god struktur og fedme og en lang ettersmak. Prøv sammen med retter av fisk -& skalldyr, salater eller lyst kjøtt.

Spain

Vinmonopolet 499,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden steinfrukt og med god lengde.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Verdejo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5242292
  • Vinmonopol10521701
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av moden steinfrukt og med god lengde.
  • FargeDuft av steinfrukt, nyslått gress og epler.
  • ProdusentMicroBio Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Castilla y León
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

MicroBio Wines

Om produsenten

Ismael Gozalo er en av Spanias mest interessante produsenter og han skaper magi først og fremst med den kjente druen verdeljo og den ukjente druen Rufete.

Ismael jobber med svært gamle vinstokker hvor gjennomsnittsalderen er cirka 180 år og i kombinasjon med det sandholdige jordsmonnet er derfor de fleste vinstokkene upodete da vinlusen historisk aldri fikk fotfeste i område.Ismael produserer svært mange forskjellige viner i små kvanta og kaller derfor sitt vineri for MicroBio Wines og selve vineriet er en bygning med underjordisk kjeller bygget på 1100-tallet.

Forskjellige beholdere og teknikker blir brukt i både gjæring -& lagringsprosessen og resultatet blir derfor viner med særegenhet og unike smaksopplevelser. Vinene er ufiltrerte og produseres uten tilsatt svovel så langt årgangen tillater dette, og druene kommer utelukkende fra økologisk driftede vinmarker.

Karakteristikk

Flott frukt med innslag ev epler, moden sitrus og blomster. I munnen er vinen energisk med god struktur og fedme og en lang ettersmak. Prøv sammen med retter av fisk -& skalldyr, salater eller lyst kjøtt.

Jordmonn

Fra en vinmark plantet i 1827, så over 190 år gamle vinstokker plantet som bush vines. Stokkene er upodet på sandholdig jordsmonn på cirka 900 meters høyde.

Område

Castilla y Léon strekker seg over et stort område nord for Madrid. Om sommeren er det svært varmt, men høytliggende vinmarker hjelper vinstokkkene igjennom den lange vekstsesongen. MicroBio Wines har sitt vineri i Nieva, ca 45 minutter nordvest for Segovia.

Produksjonsmetode

Gamle vinstokker som presses og gjærer naturlig i 16-liters glassballonger. Vinen modnes videre på samme glassballonger i ytterligere 7 måneder før den tappes ufiltrert over på flaske. Vinen er ikke svovlet og har kun lagt på glass etter innhøsting, Cirka 670 flasker i årlig produksjon hvor 180 av dem kommer til Norge.

Druetyper

Verdejo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.