Om produsenten
Ismael Gozalo er en av Spanias mest interessante produsenter og han skaper magi først og fremst med den kjente druen verdeljo og den ukjente druen Rufete.
Ismael jobber med svært gamle vinstokker hvor gjennomsnittsalderen er cirka 180 år og i kombinasjon med det sandholdige jordsmonnet er derfor de fleste vinstokkene upodete da vinlusen historisk aldri fikk fotfeste i område.Ismael produserer svært mange forskjellige viner i små kvanta og kaller derfor sitt vineri for MicroBio Wines og selve vineriet er en bygning med underjordisk kjeller bygget på 1100-tallet.
Forskjellige beholdere og teknikker blir brukt i både gjæring -& lagringsprosessen og resultatet blir derfor viner med særegenhet og unike smaksopplevelser. Vinene er ufiltrerte og produseres uten tilsatt svovel så langt årgangen tillater dette, og druene kommer utelukkende fra økologisk driftede vinmarker.
Karakteristikk
Flott dyp fruktkonsentrasjon med frisk avslutning. Vinen er svært leskende samtidig som den viser stor dybde. Prøv sammen med retter av lyst kjøtt eller fisk & skalldyr. Gi gjerne vinen ett kort opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra upodete frittstående bush vines på 180+ år på sandholdig jordsmonn
Område
Castilla y Léon strekker seg over et stort område nord for Madrid. Om sommeren er det svært varmt, men høytliggende vinmarker hjelper vinstokkkene igjennom den lange vekstsesongen. MicroBio Wines har sitt vineri i Nieva, ca 45 minutter nordvest for Segovia.
Produksjonsmetode
Hele drueklaser presses, naturlig gjæring, ufiltrert.