
Musserende
Ismael Gozalo Microbio Va-Llena X Jonas Pet Nat
Knusktørr verdejo med frisk, fruktig sitrusfrukt og klassisk hint av urter. Digg til tapas, fisk og skalldyr, samt til tapas og Jamon.
Spain
Musserende
Knusktørr verdejo med frisk, fruktig sitrusfrukt og klassisk hint av urter. Digg til tapas, fisk og skalldyr, samt til tapas og Jamon.
Spain
Produktinformasjon
MicroBio Wines
Ismael Gozalo er en av Spanias mest interessante produsenter og han skaper magi først og fremst med den kjente druen verdeljo og den ukjente druen Rufete.
Ismael jobber med svært gamle vinstokker hvor gjennomsnittsalderen er cirka 180 år og i kombinasjon med det sandholdige jordsmonnet er derfor de fleste vinstokkene upodete da vinlusen historisk aldri fikk fotfeste i område.Ismael produserer svært mange forskjellige viner i små kvanta og kaller derfor sitt vineri for MicroBio Wines og selve vineriet er en bygning med underjordisk kjeller bygget på 1100-tallet.
Forskjellige beholdere og teknikker blir brukt i både gjæring -& lagringsprosessen og resultatet blir derfor viner med særegenhet og unike smaksopplevelser. Vinene er ufiltrerte og produseres uten tilsatt svovel så langt årgangen tillater dette, og druene kommer utelukkende fra økologisk driftede vinmarker.
Knusktørr verdejo med frisk, fruktig sitrusfrukt og klassisk hint av urter. Digg til tapas, fisk og skalldyr, samt til tapas og Jamon.
Fra 2 vinmarker plantet på sandholdig jordsmonn mellom 1856 og 1878.
Castilla y Léon strekker seg over et stort område nord for Madrid. Om sommeren er det svært varmt, men høytliggende vinmarker hjelper vinstokkene gjennom den lange vekstsesongen. MicroBio Wines har sitt vineri i Nieva, ca 45 minutter nordvest for Segovia.
En vin som Ismael bistår sønnen Jonas med å produsere.Håndplukkede druer fra gamle vinstokker. Druene gjærer naturlig på ståltank, ogomstikkes 3 ganger under alkoholgjæringen for å kvitte seg med uønskede sedimenterog døde gjærceller som kan skape bakterielle problemer senere. Juicen tappes påflaske når den har cirka 18 gram restsukker, og fullfører dermed gjæringen på flaske.Vinen er da gjæret helt tørr, og den resterende alkoholgjæringen har skapt bobler ivinen. Dette er Pétillant Naturel ogsåkjent som PetNat.De naturlige boblene gjør atvinen er beskyttet mot oksidasjon, så tilsatt svovel er ikke nødvendig.
Verdejo 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.