Musserende

Mosse Moussamoussettes Brut Nature

Lys rosa med fine bobler. Flott duft av bringebær, kirsebær, fersken, gule epler, rabarbra og urter. Frisk stil med flott syresnert og ørliten sødme i avslutningen. perfekt til aperitiff fisk og skalldyr, skinke og fingermat.

France

Vinmonopolet 299,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, tørr og fruktig med flotte bobler. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grolleau 30% , Pineau d'Aunis 70%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.48 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5523006
  • Vinmonopolnr10938701
  • LuktLys briljant rosa. Sløret.
  • SmakFrisk, tørr og fruktig med flotte bobler. Lang.
  • FargeIntens duft av friske røde bær og blomster.
  • ProdusentDom. Mosse
  • Årgang-
  • Land, distrikt France
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. Mosse

Om produsenten

Før Agnes og René Mosse slo seg ned i landsbyen Saint Lambert du Lattay i Anjou for å lage vin i 1999, drev de en superpopulær vinbar i Tours. Baren var et samlingspunkt for mange vinprodusenter som inspirerte og ikke minst oppfordret paret til å lage sine egne viner. Med utrettelig energi og stort pågangsmot gjennomførte paret både vitikultur- og ønologistudier før de reiste rundt og fikk erfaring hos produsenter i Loire og Burgund.

I dag har ekteparet på Domaine Mosse rundt 16 hektar med vinmarker i Anjou og Coteaux du Layon. Siden 2007 har de også hatt 0,45 hektar med vinmark i Savennieres. De dyrker først og fremst Anjous førstedrue chenin blanc, men har også noen hektar med cabernet franc og sauvignon i tillegg til noe gamay, grolleau noir, grolleau gris og chardonnay. Alle vinmarkene ligger innen 1 km omkrets fra kjelleren.Deres 2 sønner har siden 2015 mer eller mindre overtatt alt ansvaret for vinmark og viner.

Alle nyplantinger skjer ved bruk prinsippet selection massale for å sikre best mulig druemateriale tilpasset det fantastiske skiferholdige jordsmonnet og det kjølige klimaet. I tillegg til å lage vin av egne druer, kjøper de druer fra økologisk sertifiserte vinvenner og med disse lager de spennende cuveer hovedsakelig som Vin de France.

Domaine Mosse er med sine økologiske og biodynamiske prinsipper prakteksempler på at vinene blir til der vinstokkene vokser. Vinene er fruktige og likevel faste, florlette men med topp struktur og fylde og ikke minst svært drikke- og matvennlige. Stilen er klokkeren med flott frukt, duft og smak av sitrus, hvite blomster og mineraler. På ganske kort tid har Mosse blitt en referanseprodusent i Loire.

Karakteristikk

Lys rosa med fine bobler. Flott duft av bringebær, kirsebær, fersken, gule epler, rabarbra og urter. Frisk stil med flott syresnert og ørliten sødme i avslutningen. perfekt til aperitiff fisk og skalldyr, skinke og fingermat.

Jordmonn

Fra kalkholdig leire over skifer i vinmark plantet i 1993.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, spontan alko gjæring, andregangsgjæring i flaske.

Druetyper

Grolleau 30% , Pineau d'Aunis 70%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.