
Hvitvin
Mother Rock Liquid Skin
Kjempepen nese med innslag av blomster og sitrus. I munnen er den strukturert og har en god lengde. Prøv sammen med retter av carpaccio/tartar, urter, fisk -& skalldyr eller lyst kjøtt.
South Africa
Hvitvin
Kjempepen nese med innslag av blomster og sitrus. I munnen er den strukturert og har en god lengde. Prøv sammen med retter av carpaccio/tartar, urter, fisk -& skalldyr eller lyst kjøtt.
South Africa
Produktinformasjon
Mother Rock Wines
Mother Rock Wines ble etablert av Johan Meyer i 2014. Han ble raskt nominert som Young Gun of the Year og "Stompy" har siden det rangert som en av de mest spennende unge produsentene i Sør-Afrika.
Stompy studerte i ung alder vinmaking ved universitetet i Stellenbosch, men så først virkelig lyset etter å ha møtt og jobbet med Tom Lubbe hos Matassa i Frankrike. Tom Lubbe sitt arbeid med enkeltvinmarker og erfaring fra vinproduksjon i Sør-Afrika sent på 1990-tallet inspirerte Johan til å produsere rene viner hvor mesteparten av arbeidet blir gjort i vinmarken. Han befester og beviser at han er posisjonen verdig gjennom sine pinot noir og chardonnay-baserte signaturviner og med prosjektet Mother Rock. Dette er viner hvor tilnærmingen er mer eksperimentell med en kombinasjon av skallkontakt og blandinger med forskjellige druer.
Etter 4 år med slit og løfting av store steiner flyttet Johan og Anri inn på sin nye eiendom Plattenklip i 2019, og produserte sin første årgang i 2020 i sitt egne vineri. Øverst på Piketberg i den nordvestlige delen av Swartland har de nå plantet flere hektar med vinmark i tidligere upløyd mark, og alt arbeid er gjort for hånd for å beholde mest mulig oksygen og nitrogen tilstede i jorden... Fra disse vinmarkene vil det komme nye viner i tillegg til vinene som allerede er i produksjon.
Kjempepen nese med innslag av blomster og sitrus. I munnen er den strukturert og har en god lengde. Prøv sammen med retter av carpaccio/tartar, urter, fisk -& skalldyr eller lyst kjøtt.
Fra en enkeltvinmark plantet i 1973 med topplag av granitt over skifer. Fra ikke irrigerte buskvinstokker på 250 moh.
Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 70 år og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.
Hele druklaser gjærer naturlig med skallkontakt. 2/3 av vinen har hatt skallkontakt i ca 12 uker, og siste tredjedel har lagt med skall i 15 uker før pressing. Vinen lagres i gamle 500-liters fat i 9-10 måneder før komponentene blandes. Vinen tappes ufiltrert og uten tilsatt svovel
Chenin Blanc 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.