Om produsenten
Krystallklare viner fra Nanclares.
Alberto Nanclares jobbet med økonomi i Madrid da han begynte med vinproduksjon som et hobbyprosjekt i 1997. Fra 2001 har han kun drevet med vinproduksjon, og kontrollerer nå 5 hektar som har vært driftet økologisk siden 2011.
Siden 2016 har også Silvia Prieto blitt involvert i prosjektet, og biodynamiske preparater anvendes også. Vinmarkene behandles med kompost med ekstrakt fra 9 forskjellige planter, og sprayes sammen med alger fra området. Dette er Albarino med personlighet som igjen kan gjøre området interessant!
Karakteristikk
Lys gyllen farge og innslag av nøtter fra bunnfallskontakten. I munnen er vinen energisk med god fylde og et kledelig innslag av nøtter og mineraler. Prøv sammen med retter av skalldyr med smørbaserte sauser eller hvit fisk. Nytes best etter et opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra de to vinmarkene Inxertal og Granxa i undersonen Sisán. Vinmakene er fra 85-100 år gamle og dyrkes i Pergola på granittholdig jordsmonn med innslag av sand.
Område
Fra Rias Baixas i regionen Galicia nordvest i Spania. Klimaet preges av Atlanteren som betyr fuktige vintre og tåke som kommer inn fra sjøen. Generelt er det mye nedbør i området og temperaturene lavere enn det øvrige Spania. Tradisjonelt dyrkes vinplanten i Pergola og de beste vinmarkene har granittholdig jordsmonn.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som gjærer naturlig i ett kastanjefat på 500-liter. Vinen omrøres den første måneden før den modnes videre på bunnfall i 2år. Vinen tappes ufiltrert og modner videre på flaske i 21 måneder. 655 flasker produsert. 12 flasker til Norge.