Produsent
Arianna Occhipinti
Om produsenten
Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia.
På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.
Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.
Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturlige; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon og begrenset bruk av sulfitt.
Karakteristikk
Dyp rød. Tiltalende og kompleks aroma av røde bær, blomster, krydder og skogbunn. Smak av røde og mørke bær, fersken og krydder. Frisk og strukturert med flotte tanniner, Elegant stil med lang ettersmak. Prøv den med retter av kalv, rødt kjøtt av lam eller okse samt smaksrike gryter, gjerne med grillede grønnsaker. Kan drikkes utvikler seg positivt i minst 10 år fra årgang.
Jordmonn
Fra vinmarker på 280 moh med sub-alpint jordsmonn bestående hovedsakelig av kalkholdig sand. 40 år gamle stokker. Oppbinding albarello og guyot.
Område
Ariannas vinmarker ligger i området rundt Vittoria syd på Sicilia. Til denne vinen bruker hun druer fra vinmarker som ligger på ca 270 meters høyde i et område som kalles "Fossa di Lupo" og er som en forlengelse av Ipparidalen utenfor Vittoria. Høyden på vinmarken gjør den tilgjengelig for svalende vinder og god nedkjøling om natten i sommerhalvåret. Vinmarken drives økologisk uten bruk av kjemiske sprøytemidler. Vinplantene er delvis oppbundet som Guyot og delvis som Albarello med en tetthet på 6000 planter per hektar.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, sortert, avstilket og presset før spontangjæring i store fat med 30 dagers skallkontakt. Modning i store slavonske eikefat på 25 hl i 32 mnd før modning i flaske i minimum 4 mnd.
Druetyper
Frappato 50%
, Nero d'Avola 50%