Produsent
Arianna Occhipinti
Om produsenten
Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia.
På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.
Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.
Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturlige; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon og begrenset bruk av sulfitt.
Karakteristikk
Lys rød transparent farge. Ungdommelig aromaer av røde bær og oransje frukt akkompagnert av florale toner. I munnen er den fast med modne tanniner, god friskhet og konsentrasjon kombinert med fin kompleksitet. Den smaker av jordbær, rips, multer og aprikos. Elegant med fast, lang ettersmak. Drikk den nå eller lagre videre i opptil 6 år etter årgang.
Jordmonn
Sub-alpint jordsmonn bestående hovedsakelig av kalkholdig sand på 280 moh.
Område
Ariannas vinmarker ligger i området rundt Vittoria syd på Sicilia. Til denne vinen bruker hun druer fra vinmarker som ligger på ca 280 meters høyde. Det gjør vinmarken tilgjengelige for svalende vinder og god nedkjøling om natten i sommerhalvåret.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra 40 år gamle stokker, avstilket og presset før spontangjæring i betong med 30 dagers skallkontakt.Modning i store slavonske eikefat på 25 hl i 14 mnd. før tapping.