Produsent
Arianna Occhipinti
Om produsenten
Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia.
På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.
Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.
Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturlige; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon og begrenset bruk av sulfitt.
Karakteristikk
Vinen er mørk dyp burgunderrød. Frisk og sødmefull aroma av modne røde og mørke bær, plommer og mørk sjokolade.
I munnen er den søt og frisk med faste tanniner, stor konsentrasjon og lang bærpreget avslutning.
Nydelig med mørk sjokolade, mørke bær, faste oster som pecorino, parmesan eller lignende.
Jordmonn
Fra vinmarker på 280 moh med sub-alpint jordsmonn bestående hovedsakelig av kalkholdig sand. Minimum 40 år gamle stokker.
Oppbinding som albarello / frittstående busker.
Område
Vinen kommer fra området Vittoria i det sørlige Sicilia, mellom Comiso og Acate i provinsen Ragusa. Her møter vinmarkene varme middelhavsvinder fra sør og kjøligere briser fra fjellene i nord, som gir modne druer med bevart friskhet. Klimaet er varmt og tørt, men de store temperaturforskjellene mellom dag og natt gir vinene livlig struktur.
Produksjonsmetode
Druene håndplukkes og tørkes på matter i solen i rundt to uker for å oppnå naturlig konsentrasjon. Etter soltørking gjæres druene spontant med naturlig gjær. Vinen modnes deretter i store eikefat (ca. 750 L tonneaux) i 16 måneder før den tappes uten filtrering.
Druetyper
Nero d'Avola 100%