Rødvin

Occhipinti Passonero

Italy

Vinmonopolet 449,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Ost
  • Dessert, kake, frukt
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 10/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Søt og frisk, god struktur, lang og kompleks.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nero d'Avola 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14.5%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker 85 g/l
  • Volumn 50cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2903250
  • Vinmonopol828102
  • LuktMørk rød, tett.
  • SmakSøt og frisk, god struktur, lang og kompleks.
  • FargeMørke bær, plommer, krydder.
  • ProdusentArianna Occhipinti
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Sicilia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Arianna Occhipinti

Om produsenten

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia.

På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.

Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.

Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturvin økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, tørket på matter 12 dager, spotangjæret med skallkontakt i 7 dager. Modning 16 mnd i fat ca 6 i flaske

Druetyper

Nero d'Avola 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.