Rødvin

Occhipinti Siccagno Nero d'Avola

Aromaer av mørke og røde bær akkompagnert av florale toner. I munnen er den fast med modne tanniner, god friskhet og en behagelig konsentrasjon. Den smaker av blå bær, mørke plommer og bringebær. Stilen er sval og full av finesse. Vinen er drikkeklar men kan fint lagres videre. Prøv den sammen med retter av grillet kjøtt, kalv eller letter retter med okse, lam og svin.

Italy

Vinmonopolet 419,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftige mørke, bær, fine tanniner, kompleks med frisk avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nero d'Avola 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr1389501
  • Vinmonopol4893401
  • LuktMørk burgunderrød.
  • SmakSaftige mørke, bær, fine tanniner, kompleks med frisk avslutning.
  • FargeFruktighet av røde og mørke bær, blomster og krydder. Kompleks.
  • ProdusentArianna Occhipinti
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Sicilia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Arianna Occhipinti

Om produsenten

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia.

På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.

Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.

Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturvin økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte.

Karakteristikk

Aromaer av mørke og røde bær akkompagnert av florale toner. I munnen er den fast med modne tanniner, god friskhet og en behagelig konsentrasjon. Den smaker av blå bær, mørke plommer og bringebær. Stilen er sval og full av finesse. Vinen er drikkeklar men kan fint lagres videre. Prøv den sammen med retter av grillet kjøtt, kalv eller letter retter med okse, lam og svin.

Jordmonn

Sub-alpint jordsmonn bestående hovedsakelig av kalkholdig sand.

Område

Ariannas vinmarker ligger i området rundt Vittoria syd på Sicilia. Til denne vinen bruker hun druer fra vinmarker som ligger på ca 280 meters høyde. Det gjør vinmarken tilgjengelige for svalende vinder og god nedkjøling om natten i sommerhalvåret.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, sortert, avstilket og presset før spontangjæring i store fat med 30 dagers skallkontakt. Modning i store slavonske eikefat på 25 hl i 22 mnd før modning i flaske i minimum 2 mnd.

Druetyper

Nero d'Avola 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.