Produsent
Arianna Occhipinti
Om produsenten
Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia.
På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.
Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.
Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturlige; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon og begrenset bruk av sulfitt.
Karakteristikk
Ungdommelig rødlilla farge. Flotte aromaer av mørke og røde bær sammen med blomstertoner og ferske urter. Saftig, fruktig og frisk med fine tanniner med smak av mørke og røde bær. Drikkeklar, men kan fint oppbevare i 2 til 3 år. Prøv sammen med retter av grillet kjøtt, kalv eller lette retter av okse, lam og svin. Kan med hell matche torsk.
Jordmonn
Fra 5 parseller som er plantet mellom 1990 og 2003 og er sertifisert økologisk. Sub-alpint jordsmonn på rundt 280 moh bestående hovedsakelig av kalkholdig sand.
Område
Ariannas vinmarker ligger i området rundt Vittoria syd på Sicilia. Til denne vinen bruker hun druer fra vinmarker som ligger på ca 280 meters høyde. Det gjør vinmarken tilgjengelige for svalende vinder og god nedkjøling om natten i sommerhalvåret. Navnet på vinen kommer fra veien som går forbi vinmarken og heter Strada Provinciale 68 (SP68) og som sies å være verdens eldste handelsvei for vin.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, hovedsakelig avstilket og deretter presset. Det brukes ca 5% hele klaser i bunnen av gjærkaret. Vinen spontangjæres i betongtanker med 15 dagers skallkontakt. Modnet 6 mnd i betongtanker før tapping uten filtrering.
Druetyper
Frappato 70%
, Nero d'Avola 30%