Produsent
Pattes Loup/Thomas Pico
Om produsenten
Dra til sjøs - endelig har det skjedd noe nytt i Chablis! Den unge ulven Thomas Pico leder vei.
Født og oppvokst i lille Courgis i Chablis har Thomas Pico mineralsk blod i årene. Lidenskapen til far og bestefar ledet Thomas inn på ønologstudiet i Beaune før han returnerte til familiegården Bois d’Yver i 2004. Tilbake i hjembyen konverterte han familiens vinmarker til økologisk jordbruk. De første flaskene med vin fra “ulvens klør” så fullmåne i 2006. Drømmen om noe eget ble virkelig og Domaine Pattes Loup ble hans nye liv. I 2009 fikk han økologisk sertifisering, en helt naturlig retning å gå for en bonde som er opptatt av sunt landbruk.
Thomas Pico dyrker druer på 14 hektar høytliggende vinmarker der det meste av vinstokkene er gamle. Vinmarkene ligger i området rundt byen Courgis. Vinene hans er intense med ren karakter av frukt og mineralitet. Man kommer ikke bare nær druen, men også nær det kjente jordsmonnet i Chablis.
Karakteristikk
Fantastisk nese av sitrus frukt, lime, hav og østers. Svært frisk inngang med fantastisk fløyelsmyk og lett fyldig munnfølelse. Svært intens og flott frukt i munnen med lang frisk
smak av sitrusfrukt med hint av florale elementer og sjømineraler. Passer selvfølgelig til det meste av sjømat, gjerne østers, men prøv den gjerne til lyse kjøttretter. Drikk den
gjerne nå lagre videre i 7-10 år
Jordmonn
Hovedsakelig kimmeridgekalk og kalkstein under svært tynt lag av leire. Vinmarkene er plassert i åssidene i Courgis og Preys, de ligger på ca. 300 moh, som er noe av det
høyeste i Chablis. Gamle vinstokker hvor mesteparten er plantet i 1963.
Område
Dette er det nordligste området av Burgund og er kjent for sine friske og mineralske viner. Regionen inkluderer byen Chablis og 19 andre landsbyer nær Auxerre.
Appellasjonestatus kom i 1938 og har fire nivåer; GrandCru, Premier Cru, Village og Petit Chablis. Områdets unike jordsmonn stammer fra 160 million år gamle østersbed
og kalles Kimmeridge og består i tillegg til disse små fossile østersene exogyra virgular, av kalkholdig leire, noe flint og kalkstein. Petit Chablis vinmarkene har
Portlandskalkholdig leire.
Produksjonsmetode
Håndplukket, spontanfermentert i betongegg, betongfat og ståltanker. Etter lang gjæring modner vinen i 30 måneder på det fine bunnfallet. Tappes uten filtrering.
Druetyper
Chardonnay 100%