
Hvitvin
Radford Dale Thirst Clairette
Frisk vin med innslag av lime og epler. I munnen er den energisk med klare sitrusaromaer og en lang, saltaktig avslutning. Prøv sammen med fisk -& skalldyr, sashimi, salater eller grønnsaker.
South Africa
Hvitvin
Frisk vin med innslag av lime og epler. I munnen er den energisk med klare sitrusaromaer og en lang, saltaktig avslutning. Prøv sammen med fisk -& skalldyr, sashimi, salater eller grønnsaker.
South Africa
Produktinformasjon
Radford Dale
Radford Dale - Raffinert fra Stellenbosch.Ved foten av det ikoniske Helderberg-fjellet i det sørlige Stellenbosch etablerte Alex Dale sitt vineri tilbake i 1998, og valgte å tråkke sin egen sti på jakt etter gode vinmarker med eldre vinstokker med riktig druetype på riktig jordsmonn.
Filosofien er å bruke det beste fra alle skoleretninger: Moderne teknologi blandet med historisk innsikt, og å hjelpe vinmarkene til å drive så naturlig som mulig ved hjelp av økologisk -& biodynamisk tankegang.
Druene kommer fra vinmarker som ikke blir vannet eller sprayet og dermed har fått dype røtter gjennom sin lange levetid. Druene kan derfor plukkes relativt tidlig når de er fysiologisk moden og produserer viner med lav PH, god friskhet og moderat alkohol. Produsenten er WIETA-sertifisert og har sertifisering for bærekraftig landbruk.
Frisk vin med innslag av lime og epler. I munnen er den energisk med klare sitrusaromaer og en lang, saltaktig avslutning. Prøv sammen med fisk -& skalldyr, sashimi, salater eller grønnsaker.
Fra vinmark på Polkadraai Hills – en av 3 høydedrag i Stellenbosch med granittholdig jordsmonn. Vinmarkens alder er uvisst, men det er ingen tvil om at denne vinmarken har veteran-status.
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller. I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Sentrale Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol. I de nordlige delene har man mer granittholdig jordsmonn, og man får igjen en lysere stil påvinene.
Håndplukkede druer som igjen sorteres før de avstilkes og fottråkkes. Juicen får da noe skallkontakt før den presses og alkoholgjæringen starter, og vinen gjærer naturlig på ståltanker. Etter 7 måneder tappes vinen ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.
Clairette 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.