Hvitvin

Rall Wines Grenache Blanc

Pen og frisk grenache blanc med innslag av lime og fersken. I munnen har den en kremete tekstur, og viser en god lengde. Prøv sammen med retter av grillet fisk eller lyst kjøtt, skalldyr eller salater. Vil vise seg best etter et lite opphold på karaffel.

South Africa

Vinmonopolet 319,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av modne frukter og lang ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache Blanc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr4679650
  • Vinmonopolnr5183901
  • LuktLys gul, blålig kant.
  • SmakSmak av modne frukter og lang ettersmak.
  • FargeSitrus og epler.
  • ProdusentRall Wines
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Rall Wines

Om produsenten

Donovan Rall produserer kraftfulle småskala-viner for sarte sjeler.

Halvveis ut i psykologistudiet ble Donovan bitt av den velkjente vinbasillen, og bestemte seg raskt for at det var vin han skulle drive med. Selv om mange mente dette var en Freudiansk glipp, gjorde ikke Donovan som moren sa og lanserte sin første årgang i 2008.

Druene kommer fra selekterte vinmarker i både Swartland og Stellenbosch, der ønsket om riktig jordsmonn og alder på vinstokker har betydd mer enn å produsere vin fra en bestemt region. Med hovedsakelig granittholdig jordsmonn for den hvite vinen og skifer for den røde, hadde han et godt utgangspunkt for å plukke druer til krystallklare viner.

Hvitvinsdruene presses forsiktig mens klasene fortsatt er hele og gjæres kun med naturgjær i små, brukte eikefat. Etter 10 måneder på det fine bunnfallet, tappes vinen på flaske. Rødvinsdruene gjærer som hele drueklaser uten å bli presset, og ligger deretter med skallkontakt i 2 måneder. Etter dette presses druene forsiktig og modnes videre i gamle eikefat i 22 måneder før tapping.

Med kombinasjonen av gamle vinstokker i skrint jordsmonn, lav avling og elegant vinmaking, er det ikke mulig å helt utelukke faren for at man kan utvikle Ochikrasiphobia Frykten for å gå tom for vin!

Karakteristikk

Pen og frisk grenache blanc med innslag av lime og fersken. I munnen har den en kremete tekstur, og viser en god lengde. Prøv sammen med retter av grillet fisk eller lyst kjøtt, skalldyr eller salater. Vil vise seg best etter et lite opphold på karaffel.

Jordmonn

Fra upodede stokker i Piekenierskloof.

Område

Olifants River er en av Sør Afrikas varmeste vinregioner 300km nord for Cape Town. Området har en historie med å lage svære, udelikate rødviner og lette, fruktige hvitviner hovedsaklig brukt til destillasjon. I dag er praksisen i endring og flere fruktige viner med lavere alkohol er å finne i regionen.

Produsjonsmetode

Hele drueklaser presses, ca 20% gjæres med skallkontakt, spontangjæring i betongegg og gamle fat. Tappes ufiltrert.

Druetyper

Grenache Blanc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.