Rødvin

Rennersistas Waiting for Tom Red

Austria

Vinmonopolet 299,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av modne bær.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Blaufränkisch 15% , St. Laurent 30% , Zweigelt 55%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.54 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5242326
  • Vinmonopolnr10280501
  • LuktLys rød.
  • SmakSmak av modne bær.
  • FargeDuft av friske bær og blomster.
  • ProdusentRennersistas
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Austria
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Rennersistas

Om produsenten

Rennersistas - Rene viner du ikke visste du hadde ventet på. Sammen representerer de fremtidens Østerrike.

Familien Renner har produsert vin i den lille landsbyen Gols siden 1988. Søskene Stefanie og Susanne har vært ansvarlig siden 2015, og i 2020 ble broren Georg med på laget.
I 2021 ga Susanne seg for å konsentrere mer på familien og deres barn.

Søskene Renner har totalt 13 hektar med vinmark som alltid har vært sertifisert økologisk, og fra årgang 2018 ble de også sertifisert biodynamisk. I kjelleren jobber søskene ved hjelp av gravitasjon, og alle vinene gjærer naturlig med en blanding av hele drueklaser, hele bær og pressede druer. Samtlige av hvitvinene gjennomgår skallkontakt i begynnelsen av alkoholgjæringen.

Jordmonn

Fra økologisk vinmark i konversasjon til biodynamisk.Plantet mellom 1999 og 2009. Jordsmonnet er variert med sandholdig leire og noen lommer med kalk. Topplag av grus og sand.

Produsjonsmetode

St. Laurent er avstilket og får 5 dagers skallkontakt.Ca 85% av blaufrankisch og zweigelt blir avstilket og gjærer naturlig som hele bær med skallkontakt i 10-12 dager. 15% av druene presses som hele drueklaser som ved produksjon av rosévin. Vinen ligger 8 måneder på bunnfall på brukte franske -& østerriske fat på 225 - 3000 liter. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier. Syre: 5,4 g/l Sukker : 1 g/l Total SO2: 6mg/l

Druetyper

Blaufränkisch 15% , St. Laurent 30% , Zweigelt 55%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.