Rødvin

Roagna Asili Vecchie Viti

Flott duft med en klar aroma av røde og lyse bær, villrose, krydder og tjære. I munnener vinen svært elegant med innslag av syrlig kirsebær, rød frukt og en flott struktur iavslutningen. Passer til rødt kjøtt, gryteretter, moden ost og pasta. Vinen nyter godt aven time elelr to i karaffel før konsum, og kan lagres i flere tiår i en god kjeller.

Italy

Vinmonopolet 2 199,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 10/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og kompleks med dybde. Lang konsentrert avslutning med modne tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6162317
  • Vinmonopol13722001
  • LuktRød.
  • SmakFrisk, fruktig og kompleks med dybde. Lang konsentrert avslutning med modne tanniner.
  • FargeKompleks duft av kirsebær, røde bær, fiol, skogbunn og gammelt treverk.
  • ProdusentAz. Agr. Roagna
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Piemonte
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Az. Agr. Roagna

Om produsenten

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Luca har siden han overtok i 2001-årgangen løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte, med fantastiske omtaler og enorm etterspørsel som resultat.

Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra hhv 2013 og 2014 leier de en vinmark i Barbaresco og to i Neive.

Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.Roagnas vinmarker er spesielt gjenkjenneslige og består hovedsaklig av gamle uklonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner.

Viner med betegneslen Az. Agr. Roagna kommer fra deres egne vinmarker. Viner med betegnelsen ”Selezione di Luca Roagna” er laget av druer fra vinvenner som ikke selv tapper og markedsfører egen vin. Gjennom sine venner får Luca Roagna dermed mulighet til å lage et større volum og gjøre vinene sine tilgjengelig for flere Piemonteentusiaster!

Karakteristikk

Flott duft med en klar aroma av røde og lyse bær, villrose, krydder og tjære. I munnener vinen svært elegant med innslag av syrlig kirsebær, rød frukt og en flott struktur iavslutningen. Passer til rødt kjøtt, gryteretter, moden ost og pasta. Vinen nyter godt aven time elelr to i karaffel før konsum, og kan lagres i flere tiår i en god kjeller.

Jordmonn

Druene kommer fra en 0,22 hektar parsell midt i Asili-amfietcirka 260 MOH medperfekt eksposisjon mot sør og sørøst. Jordsmonnet er svært kalkholdig jord som girAsili dens utrolige eleganse. Giovanni Roagna kjøpte denne parsellen i 1961, og denhar aldri vært sprayet.

Område

Barbaresco DOCG består av 3 kommuner Barbaresco, Treiso og Neive, samt den lillefraksjonen San Rocco Senodelvio. Området fikk DOCstatusi 1966 blant de første iItalia og startet å produsere enkeltvinmarksviner året etter, og DOCG status fulgte i1980.

Produksjonsmetode

Håndplukkede drueklaser som avstilkes og presses i tradisjonell presse. Vinen gjærernaturlig i store gjæringskar med ca 80 dagers skallkontakt og bruk av den manuelleteknikken ved å dytte ned druehatten for å holde skallet fuktig. Modning i ca 4,5 år istore brukte botti. Tappet uten klaring og filtrering med fornuftig lave svovelverdier

Druetyper

Nebbiolo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.