Produsent
Sakkie Mouton Family Wines
Om produsenten
Izak Mouton er født i 1992 og regnes som en av de mest talentfulle vinmakerne man har sett i Sør-Afrika de siste tiårene. Sakkie er oppvokst på vestkysten noen timer nordfor Cape Town, og siden han uteksaminerte fra ønologstudiene i 2014 har
ønsket vært å produsere vin fra sitt hjemsted med en klar signatur av vestkysten. Sakkie slapp sin første vin så sent som i 2018 og ble umiddelbart en snakkis i vinmiljøet. Vinene selges lokalt og eksporteres i svært lite kvanta kun til Norge og én vinbutikk i London.
Karakteristikk
Kompleks vin med innslag av epler, lime og sitruszest. I munnen er vinen elegant med ett vektløst midtparti og god salinitet og lengde. Nytes best etter et kort opphold i karaffel. Prøv sammen med retter av fisk og skalldyr.
Jordmonn
Fra vinmarker plantet i 1984 på sandholdig jordsmonn 5km fra Atlanterhavskysten
Område
Koekenaap er et lite område på vestkysten av Sør-Afrika, cirka 4 timer nord for Cape Town.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som fottråkkes og plasseres på kjølerom over natten for en naturlig utfelling av sedimenter. Druene presses så i en Basket Press og gjærer naturlig i 2stk gamle 500-liters fat i 4 uker.
Etter endt gjæring omrøres vinen en gang i uken de kommende 4 månedene, før vinen modnes 5 ytterligere måneder på bunnfall uten omrøring. Vinen tappes ufiltrert. Alko 13,52%, Syre 7,2 g/l, sukker 1,8g/l, pH 3,15. 450 flasker til Norge.
Druetyper
Chenin Blanc 100%