Produsent
Sakkie Mouton Family Wines
Om produsenten
Izak Mouton er født i 1992 og regnes som en av de mest talentfulle vinmakerne man har sett i Sør-Afrika de siste tiårene. Sakkie er oppvokst på vestkysten noen timer nordfor Cape Town, og siden han uteksaminerte fra ønologstudiene i 2014 har
ønsket vært å produsere vin fra sitt hjemsted med en klar signatur av vestkysten. Sakkie slapp sin første vin så sent som i 2018 og ble umiddelbart en snakkis i vinmiljøet. Vinene selges lokalt og eksporteres i svært lite kvanta kun til Norge og én vinbutikk i London.
Karakteristikk
Floral og sitrusdominert vin med innslag av fersken, sitrus og blomster i munn. Vinen er strukturert med en mineralsk avslutning. Prøv sammen med sjømatbaserte retter. Nytes best etter en times opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra vinmark 15km unna Atlanterhavet plantet på sandstein i 2017
Område
Koekenaap er et lite område på vestkysten av Sør-Afrika, cirka 4 timer nord for Cape Town.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som avstilkes og knuses for hånd. Halvparten av vinen gjennomgår 12-timers skallkontakt før pressing i Basket Press. Vinen gjærer naturlig i ett stk 300-liters fat, og modner videre på samme med battonage ukentlig den første måneden. Etter 5 måneder tappes vinen ufiltrert. 60 flasker til Norge.
Alk 11,93%, pH 3,4, sukker 1,4g, Syre 6,8.
Druetyper
Vermentino 100%