Produsent
Sakkie Mouton Family Wines
Om produsenten
Izak Mouton er født i 1992 og regnes som en av de mest talentfulle vinmakerne manhar sett i Sør-Afrikade siste tiårene. Sakkie er oppvokst på vestkysten noen timer nordfor Cape Town, og siden han uteksaminerte fra ønologstudiene i 2014 har han jobbet iet vineri i Stellenbosch.
Ønsket har vært å produsere vin fra sitt hjemsted med en klarsignatur av vestkysten. Sakkie slapp sin første vin så sent som i 2018 og bleumiddelbart en snakkis i vinmiljøet. Vinene selges lokalt og eksporteres i svært litekvanta kun til Norge og én vinbutikk i London.
Karakteristikk
Intens og fokusert vin med innslag av citrus, litchi og mineraler. Vinen har ett lett saltpreg over seg og vil fungere utmerket sammen med det meste av skalldyrbaserte retter og fisk. All 11,68%, sukker 1,2g/l, syre 7,0 g/l. 300 flasker til Norge
Jordmonn
Fra to vinmarker i nærheden av Vredendal plantet i 1978 på svært siltholdig jordsmonn. Her er det den gamle klonen av Colombard som er gjeldende, og druene er svært små med høy konsentrasjon.
Område
Olifantsrivier omfatter et stort område på vestkysten av Sør-Afrika, cirka 3 timer nord for Cape Town.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som holdes avkjølt og presses morgenen etter som hele drueklaser. Juicen gjærer naturlig i ståltank i 4 uker før den overføres til ett gammelt 500-liters fat og ett 228-liters fat.
Vinen modner på fbunnfall i 4 måneder med periodevis omrøring før den tappes ufiltrert.