Rødvin

Scions Of Sinai Heldervallei Cinsaut

Vinen er lys rød med florale toner av blomster og rød frukt. I munnen er vinen svært leskende med kjernefrukt og behagelige tanniner. Prøv sammen med retter av fjærkre, lyst kjøtt eller alene. Nytes best lett avkjølt. Første årgang 2019. 524 flasker produsert. 120 til Norge.

South Africa

Vinmonopolet 379,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Bær og urter.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsaut 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5650817
  • Vinmonopol11891001
  • LuktLys rød.
  • SmakBær og urter.
  • FargeBlomster og rød frukt.
  • ProdusentScions of Sinai
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa , Stellenbosch
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Scions of Sinai

Om produsenten

Bernhard Bredell er det siste tilskuddet av unge, imponerende vinmakere i Sør-Afrika og ble i 2019 kåret til årets unge vimaker av den mest betydningsfulle journalisten for sør-afrikansk vin, MW Tim Atkin. Scions of Sinai ble stiftet i 2016, og første årgang som ble produsert var i 2017.

Når man er oppvokst i familen Bredell, er ikke veien til vinmaking langt unna. Bredell-familien har historisk eid store deler av vinmark i det sørige Stellenbosch, og spesialiserte seg på produksjon av portvin.

I 2015 måtte Bredell-familien noe overraskende selge alt da det ikke lenger var bærekraftig økonomisk, og dette var spesielt et sjokk for unge Bernhard. Han sluttet i sin dagjobb som vinmaker hos Winery of Good Hope, og bestemte seg for å leie små plotter med land i åssiden lokalt kalt for Sinai-Hills. Her er det gamle bushwines som Bernhard har vokst opp rundt, og han ønsker å dra familiearven videre med kun å jobbe med vinplanter herfra.

Bernhard bruker mye av tiden sin i vinmarkene hvor han ligger grunnlaget for kvaliteten i vinene, og i kjelleren jobber han med delvis skallkontakt i noen dager for hvitvinene for å tilføre struktur. For de røde vinene lar han druene gjære naturlig i en kombinasjon av pressede druer, hele bær og hele drueklaser - også dette for å utnytte druenes potensiale best mulig.

Karakteristikk

Vinen er lys rød med florale toner av blomster og rød frukt. I munnen er vinen svært leskende med kjernefrukt og behagelige tanniner. Prøv sammen med retter av fjærkre, lyst kjøtt eller alene. Nytes best lett avkjølt. Første årgang 2019. 524 flasker produsert. 120 til Norge.

Jordmonn

Fra vinmark plantet i 1988 i Lower Helderberg i det sørlige Stellenbosch. Jordsmonnet er komprimert granitt/sand med et topplag av kvarts og Koffieklip.

Område

Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer hvor 30% er hele druer som er avstilket og resterende 70% er hele drueklaser som fottråkkes. Juicen gjærer naturlig i en åpen gjæringstank i stål som er isolert mot oksygen. Etter 2 ukers skallkontakt presses vinen i en manuell Basket Press. Videre lagring i 10 måneder i 400L -& 225L eikefat som brukes for 4. gang. Vinen tilsettes litt svovel etter malolaktisk gjæring. Ufiltrert.

Druetyper

Cinsaut 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.