Produsent
Testalonga Wines
Om produsenten
Det er ikke lenger en test! Swartland seiler opp som en av de mest spennende vinregionene i verden.
Craig Hawkins holder sitt blikk fokusert på Testalonga. Der jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon, har Craig Hawkins startet sitt garasje-prosjekt Testalonga sammen med sin kone Carla. Etter å ha jobbet tidlig i sin karriere med Eben Sadie, Tom Lubbe fra Domaine Matassa og Dirk Niepoort, fikk han tidlig øynene opp for viktigheten av syre i viner fra varmere klima I Swartland har de tilgang til de eldste plantene med Chenin Blanc, og spesielt Syrah har vært meget vellykket introdusert på det granittholdige jordsmonnet.
Craig Hawkins startet i 2007 hos Lammershoek, og ble kjapt ansvarlig for all vinproduksjon der da omdømmet deres steg betraktelig i takt med Craigs påvirkning. Nå fokuseres all tid og energi på Testalonga, viner som er produsert både med -& uten skallkontakt.
I vinmark drives det så naturlig som mulig, og diverse kveg blir systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling. Avhengig av vinens egenskaper fra år til år, tappes den enten usvovlet eller med fornuftig lave svovelverdier. Volumet er lavt, men Norge er ett av få land som har disse unike vinene tilgjengelig!
Karakteristikk
Duft av syltede tropiske frukter og modne sitroner. I munnen er den rik og strukturert med flott syre og mineralsk avslutning. Prøv sammen med fisk & skalldyr eller lyst kjøtt.
Denne vinen skifter etikett hvert år.
Jordmonn
Druer fra en vinmark i det "sentrale" Swartland plantet på Paardeberg-granitt i 1972.
Dette er sammevinmark som Tom Lubbe hos Matassa brukte i sine The Observatory-viner på begynnelsen av 2000tallet.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mestspennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer presses som hele drueklaser. Naturlig gjæring, og minimale mengder sulfitt tilsettes etter malolaktisk gjæring. Modning på gamle 500-liters fat i 11 måneder før den tappes ufiltrert uten ytterligere sulfitt tilsatt.
Druetyper
Chenin Blanc 100%