Rødvin

Testalonga Monkey Gone To Heaven

South Africa

Vinmonopolet 399,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fast, saftig frukt med god struktur og lengde.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Mourvèdre 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4652699
  • Vinmonopolnr7617201
  • LuktBurgunderrød.
  • SmakFast, saftig frukt med god struktur og lengde.
  • FargeFrisk rødbærsfrukt med krydder toner og urter.
  • ProdusentTestalonga Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Testalonga Wines

Om produsenten

Det er ikke lenger en test! Swartland seiler opp som en av de mest spennende vinregionene i verden.

Craig Hawkins holder sitt blikk fokusert på Testalonga. Der jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon, har Craig Hawkins startet sitt garasje-prosjekt Testalonga sammen med sin kone Carla. Etter å ha jobbet tidlig i sin karriere med Eben Sadie, Tom Lubbe fra Domaine Matassa og Dirk Niepoort, fikk han tidlig øynene opp for viktigheten av syre i viner fra varmere klima I Swartland har de tilgang til de eldste plantene med Chenin Blanc, og spesielt Syrah har vært meget vellykket introdusert på det granittholdige jordsmonnet.

Craig Hawkins startet i 2007 hos Lammershoek, og ble kjapt ansvarlig for all vinproduksjon der da omdømmet deres steg betraktelig i takt med Craigs påvirkning. Nå fokuseres all tid og energi på Testalonga, viner som er produsert både med -& uten skallkontakt.

I vinmark drives det så naturlig som mulig, og diverse kveg blir systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling. Avhengig av vinens egenskaper fra år til år, tappes den enten usvovlet eller med fornuftig lave svovelverdier. Volumet er lavt, men Norge er ett av få land som har disse unike vinene tilgjengelig!

Produsjonsmetode

Hele klaser spontanfermenterer over 3 dager, modning i brukte fat inntil tapping.

Druetyper

Mourvèdre 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.