Musserende
Testalonga I wish I was a Ninja
South Africa
Musserende
South Africa
Produktinformasjon
Testalonga Wines
Det er ikke lenger en test! Swartland seiler opp som en av de mest spennende vinregionene i verden.
Craig Hawkins holder sitt blikk fokusert på Testalonga. Der jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon, har Craig Hawkins startet sitt garasje-prosjekt Testalonga sammen med sin kone Carla. Etter å ha jobbet tidlig i sin karriere med Eben Sadie, Tom Lubbe fra Domaine Matassa og Dirk Niepoort, fikk han tidlig øynene opp for viktigheten av syre i viner fra varmere klima I Swartland har de tilgang til de eldste plantene med Chenin Blanc, og spesielt Syrah har vært meget vellykket introdusert på det granittholdige jordsmonnet.
Craig Hawkins startet i 2007 hos Lammershoek, og ble kjapt ansvarlig for all vinproduksjon der da omdømmet deres steg betraktelig i takt med Craigs påvirkning. Nå fokuseres all tid og energi på Testalonga, viner som er produsert både med -& uten skallkontakt.
I vinmark drives det så naturlig som mulig, og diverse kveg blir systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling. Avhengig av vinens egenskaper fra år til år, tappes den enten usvovlet eller med fornuftig lave svovelverdier. Volumet er lavt, men Norge er ett av få land som har disse unike vinene tilgjengelig!
Vinmark plantet vestvendt i 1998 i Wellington på dekomponert granitt på 257 moh.Vinmarken har vært driftet økologisk siden den ble plantet. God tilgang på vann fra den nærliggende elven gjør at vinstokkene aldri blir stresset og druene beholder sin naturlige lave pH som gir høy syre.
Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, svært gamle bush-vines og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.
Methode Ancestrale. Håndplukkede druer som gjærer naturlig ved 8 grader i fiberglass-tanker. Juicen omstikkes hele 8 ganger under gjæringsprosessen for å kvitte seg med mest mulig sedimenter. Dette bidrar sterkt til å få en klar fruktkvalitet uten bakterielle problemer. 10 mnd på fint bunnfall i flaske før degorgering med sluttresultat på Alk: 8.89% TA: 11,5 g/L RS: 35 g/L pH: 2.96.
Colombard 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.