Musserende
Testalonga I wish I was a Ninja
South Africa
Musserende
South Africa
Produktinformasjon
Testalonga Wines
Det er ikke lenger en test! Swartland seiler opp som en av de mest spennende vinregionene i verden.
Craig Hawkins holder sitt blikk fokusert på Testalonga. Der jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon, har Craig Hawkins startet sitt garasje-prosjekt Testalonga sammen med sin kone Carla.
I 2017 anskaffet de seg urørt land og bygget eiendommen de i dag kaller for Bandits Kloof - den mest nordliggende vin-eiendommen i Swartland med god tilgang til vann fra fjellene rundt dem. Her ble tonn på tonn med stein fjernet og vinmarker fra gode kloner plantet, og etter flere år med cover crops ble det produsert vin fra egne vinmarker fra 2023.
I vinmark drives det så naturlig som mulig, og diverse kveg blir systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling. Volumet er lavt, men Norge er ett av få land som har disse unike vinene tilgjengelig!
Vinmark plantet vestvendt i 1998 i Wellington på dekomponert granitt på 257 moh. Vinmarken har vært driftet økologisk siden den ble plantet. God tilgang på vann fra den nærliggende elven gjør at vinstokkene aldri blir stresset og druene beholder sin naturlige lave pH som gir høy syre.
Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, svært gamle bush-vines og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.
Methode Ancestrale. Håndplukkede druer som gjærer naturlig ved 8 grader i fiberglass-tanker. Juicen omstikkes hele 8 ganger under gjæringsprosessen for å kvitte seg med mest mulig sedimenter. Dette bidrar sterkt til å få en klar fruktkvalitet uten bakterielle problemer. 10 mnd på fint bunnfall i flaske før degorgering med sluttresultat på Alk: 8.89% TA: 11,5 g/L RS: 35 g/L pH: 2.96.
Colombard 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.