Produsent
Testalonga Wines
Om produsenten
Det er ikke lenger en test! Swartland seiler opp som en av de mest spennende vinregionene i verden.
Craig Hawkins holder sitt blikk fokusert på Testalonga. Der jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon, har Craig Hawkins startet sitt garasje-prosjekt Testalonga sammen med sin kone Carla. Etter å ha jobbet tidlig i sin karriere med Eben Sadie, Tom Lubbe fra Domaine Matassa og Dirk Niepoort, fikk han tidlig øynene opp for viktigheten av syre i viner fra varmere klima I Swartland har de tilgang til de eldste plantene med Chenin Blanc, og spesielt Syrah har vært meget vellykket introdusert på det granittholdige jordsmonnet.
Craig Hawkins startet i 2007 hos Lammershoek, og ble kjapt ansvarlig for all vinproduksjon der da omdømmet deres steg betraktelig i takt med Craigs påvirkning. Nå fokuseres all tid og energi på Testalonga, viner som er produsert både med -& uten skallkontakt.
I vinmark drives det så naturlig som mulig, og diverse kveg blir systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling. Avhengig av vinens egenskaper fra år til år, tappes den enten usvovlet eller med fornuftig lave svovelverdier. Volumet er lavt, men Norge er ett av få land som har disse unike vinene tilgjengelig!
Karakteristikk
Floral og mineralsk vin med toner av tropisk frukt og sitrus. I munnen er vinen leskende med bra fruktkonsentrasjon og god struktur. Prøv sammen med lett krydrete retter, salater, grillede grønnsaker eller som kveldskos.
Jordmonn
Fra vinmark i det "sentrale" Swartland plantet som Bush Vines på Paardeberg-granitt i 1952.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-vines og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som avstilkes og gjærer naturlig med skallkontakt i 12 dager i åpen gjæringstank. Druene presses før endt alkoholgjæring, og modner videre i én stk 3000-liters fordre i 11 måneder. Minimale mengder sulfitt tilsettes etter malolaktisk gjæring. Vinen tappes ufiltrert uten ytterligere tilsatt sulfitt.
Druetyper
Muscat of Alexandria 100%